AnasayfaDezavantajlı GruplarKalkınma Gündemi

AB Gençlik Konferansları devam ediyor

AB Gençlik Konferansları devam ediyor

AB Gençlik Konferansı 21-24 Eylül’de Lüksemburg’ta gerçekleştirilecek

Avrupa Birliği Gençlik Konferansı 21-24 Eylül 2015 tarihlerinde Lüksemburg’ta yapılacaktır. Konferans boyunca, Avrupa’daki demokratik yaşama politik katılım için gençlerin nasıl güçlendirilebileceği tartışılacak olup bu konuda çalışan siyasilere belirli mesajlar verilecektir.

Avrupa Konseyi’nin bu dönemki yürütücü ülkeleri Litvanya, İtalya ve Lüksemburg olarak belirlenmişti. Bu kapsamda, ilki İtalya tarafından 2014 Temmuz ayında düzenlenen Ulusal Çalışma Grupları Danışma Toplantısı, birçok gençlik temsilcisi ve politika yapıcılarının katılımıyla gerçekleşti. Bu toplantının çıktılarının değerlendirildiği ikinci toplantı Litvanya Eğitim ve Bilim Bakanı Marite Seile’nin katılımıyla Riga’da 23-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Konferansta, politik katılım için gençlerin güçlendirilmesi konusunda öneriler geliştirildi. Son olarak  Lüksemburg tarafından düzenlenecek olan toplantıda ise Avrupa Gençlik Forumu temsilcileri, Avrupa Komisyonu temsilcileri ve üç AB Başkanlığı üye ülkesinin Ulusal Ajansları ve Gençlik Bakanlıkları’nın katılımıyla sonuç raporu hazırlanacak.

2015 Kasım ayında Avrupa Konseyi’nde gerçekleşecek olan Gençlik Bakanlıkları toplantısında sunulması planlanan sonuç raporu, Avrupa’da yaşayan gençlerin demokratik yaşama  politik katılımlarının geliştirilmesi için büyük bir adım olacağa benziyor.