AnasayfaAfetlerSosyal Sorumluluk

ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri, 3 Mayıs’ta Pera Müzesinde Sahiplerini Buldu

ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri, 3 Mayıs’ta Pera Müzesinde Sahiplerini Buldu

İNGEV ev sahipliğinde ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri, 3 Mayıs’ta Pera Müzesinde sahiplerini buldu. ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri’nde depremle mücadelede fark yaratanlar da unutulmadı. Bunun için özel bir bölüm ayrıldı.

Afet destekleri için hazırlanan özel bölümde Mert Fırat,  Haluk Levent ve Türk Psikologlar Derneği ödül alırken 6 Şubat Depreminden bu yana hangi kurumda çalışırlarsa çalışsınlar bölgedeki vatandaşları kurtarmak için aralıksız çalışan arama kurtarma ve sağlıkçı tüm ekipler adına 5 isme ödül verildi.

Yine deprem sonrası Türkiye’nin yardımına koşan ve arama-kurtarma çalışmalarına destek veren 70’ten fazla ülke ve 16 uluslararası kuruluşu temsilen de Yunanistan Büyükelçiliği ödül aldı.

Törende kadın girişimciliğini destekleme ve kadın emeğini değerlendirmeye verdiği katkılar dolayısıyla Şengül Akçar’a; kadın cinayetlerini önleme alanında gösterdikleri çabalar dolayısıyla Fidan Ataselim ve Gülsüm Kav Önal’a; Türkiye’de doğayı ve canlı yaşamı koruma adına Validebağ’ı yapılaşmadan koruyan Validebağ Gönüllülerine; çocuk yaşta Halep’ten göç etmek zorunda kaldığı Türkiye’de kendini geliştiren  ve içinde bulunduğu topluma katkı veren Jin Davod’a bütün göçmenleri temsilen İnsani Gelişme Ödülleri verildi.

3 Mayıs akşamı verilen ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri, İNGEV sekreteryasının hazırladığı aday listesi doğrultusunda İNGEV Üst Kurulu ve Koordinasyon Kurulu üyelerinin oyları ile belirlendi.

Liste insani gelişme kavramı içinde yer alan konularda çalışmaları öne çıkan kişilerden oluşturuldu ve depremle mücadele için özel bir bölüm ayrıldı.

UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) İyi Niyet Elçisi ve başarılı sanatçı Mert Fırat, İhtiyaç Haritası ile Şubat depremlerinin ardından bölgede ilk günden bugüne sunduğu katkılardan dolayı İNGEV ActHuman İnsani Gelişme Ödülü’ne layık görüldü.

 

Kaynak: İNGEV

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: