AnasayfaAfetler

Circle Up 6-7 Şubat’ta Deprem Ideathon’u Düzenliyor!

Circle Up 6-7 Şubat’ta Deprem Ideathon’u Düzenliyor!

Liselilerin kendilerini keşfederek toplumsal fayda yarattığı sosyal girişim olan Circle Up, yakın zamanda gerçekleşen depremlere farkındalık yaratmak için bir deprem ideathon’u gerçekleştiriyor.

Sosyal Girişimcilik Ödülü sahipli Circle Up, liseli öğrencilere girişimcilik ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin, sosyal fayda ve inovasyon çatısı altında birleştirildiği bir yolculuk sunmaktadır. Özellikle 21. yüzyılın getirdiği yeniliklerle, katılımcıların yaratıcı çözüm odaklı iş modelleri geliştirmesinde gereken teknik donanımı öğretmeyi hedefler. Atölyeler ve çeşitli oyun metotları kullanarak katılımcıların çözüm odaklı düşünmesine, liderlik ve iletişim becerilerinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlar. Bu program, her yaz bir üniversite bünyesinde kamp programının yanı sıra liseler ve şirketlerde de uygulanabilir.

Zorlu bir 2020 senesine baktığımızda pandemi dışında ülkemiz deprem gerçeğiyle bir kere daha sarsıldı. 2020 senesinde Elazığ ve İzmir başta olmak üzere ülkemizde toplam 21.000’den fazla deprem gerçekleşti. Türkiye’nin çoğu deprem bölgesinde olmasına rağmen, maalesef depreme karşı yeterince hazırlıklı değiliz. 

Depreme karşı hazırlıklı olmak amacıyla Circle Up da bir deprem ideathon’u gerçekleştiriyor. Circle Up, birlikte yenilikçi çözümler yaratmak ve deprem konusunda sorumluluk almak amacıyla 6-7 Şubat 2021 tarihlerinde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik online ve ücretsiz bir deprem ideathon’u gerçekleştiriyor. 

Deprem ideathon’un hedefi deprem sonrasında yaşanan maddi ve manevi zararı azaltmak amacıyla yeni fikirler üretmek. İki günlük ideathon sürecinde depremi bütün alanlarıyla tanıyıp, öğrencilere deprem konusunda farkındalık yaratmak ve güvenli bir gelecek yaratmak.

Sorularınızı @circleup21 Instagram hesabına iletebilirsiniz.

Başvuru formu: https://forms.gle/sfXXSTmAeLht6Bas7

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: