AnasayfaEğitimÇocuk

Eğitimde Son Durum: Eğitim İzleme Raporu 2015-16

Eğitimde Son Durum: Eğitim İzleme Raporu 2015-16

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), eğitim alanındaki son durumun değerlendirildiği Eğitim İzleme Raporu’nu paylaşacağı basın toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme katkı sağlamak üzere çalışmalar yürüten Eğitim Reformu Girişimi (ERG), eğitim sisteminde yaşanan değişim ve gelişmelerin değerlendirileceği ve kamuoyuna duyurulacağı basın toplantısını yarın (17 Kasım 2016 Perşembe günü) gerçekleştirecek.

Bu kapsamda, hazırlanan 9. Eğitim İzleme Raporunun çıktıları katılımcılarla paylaşılacak ve tartışılacak. Dr. Canan Dağdeviren ve M. Murat Erdoğan‘ın da yer aldığı uzman çalışmalarına dayanan raporda; eğitim alanında yaşanan gelişmeler, kurumsal kapasite, eğitime erişim ve eğitim niteliği değerlendiriliyor. Raporda ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2019 Stratejik Planı, eğitim harcamaları, okul öncesi eğitim politikaları-öğrencilerin eğitime erişim düzeyleri, ortaöğretimde öğrencilerin program türlerine göre dağılımı, özel gereksinimli ve Suriyeli mülteci çocukların eğitimi, öğretmen atamaları, öğretmenlik uygulaması ve eğitimin niteliğine dair göstergeler bulunuyor.

Toplantıya, ozgekarakaya@sabanciuniv.edu adresinden veya 0536 469 24 07 telefon numarasından kayıt yaptırabilirsiniz.

Raporun tamamına 17 Kasım 2016 saat 13:00 itibariyle buradan erişebilirsiniz.

Haber: Selin Belce