AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

Evde ve Cepte Sürekli Güvenli İnternet

Evde ve Cepte Sürekli Güvenli İnternet

Bir SMS ile ücretsiz abone olabileceğiniz Güvenli İnternet Hizmeti sayesinde bilgisayar ve cep telefonunuzu yüksek koruma altına alabilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından korunan Güvenli İnternet Hizmeti, ücretsiz olarak ve yalnızca bir SMS aracılığıyla elde edebileceğiniz alternatif bir internet erişimi sağlıyor ve bu sayede harici program kurmaya gerek kalmıyor. Bu hizmetten tüm internet aboneleri yararlanabiliyor.

Güvenli İnternet Hizmeti; T.C. Anayasa’sının “Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları” başlıklı 41. ve “Gençliğin Korunması” başlıklı 58. Maddeleri ile devletin; ailenin, çocuğun ve gençliğin korunması için gerekli her türlü tedbiri alması hükmüne uygun olarak, ülkede internetin güvenli kullanımına yönelik şikayet ve talepler doğrultusunda doğan bir ihtiyaç olarak ortaya çıktı.

Ücretli filtreleme hizmetleri ve programlarına bir alternatif olan söz konusu hizmet, bilgisayar veya cep telefonunuzu zararlı yazılımlar ve dolandırıcılık sitelerinden koruyor. Ayrıca, ‘Çocuk Profili’ ve ‘Aile Profili’ gibi farklı seçeneklerini size sunarak, dilediğiniz oyun, sohbet, sosyal medya ve internet sayfalarına erişimi kısıtlayabiliyor veya kapatabiliyorsunuz.

İlgilenenler guvenlinet.org adresine başvurabilirler.