AnasayfaEkonomik KalkınmaKalkınma Gündemi

G-20 liderleri Antalya’da Bunları Konuştu

G-20 liderleri Antalya’da Bunları Konuştu

Dünyanın en güçlü 20 ülke ekonomisine sahip ülkelerin liderleri, 15-16 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da önemli küresel konuları ele alıyor.

Dünyanın en güçlü ekonomilerine sahip 20 ülke liderinin katıldığı ve 15-16 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya-Belek’te gerçekleşen G-20 toplantısının bugün son günü.

Haftasonu gerçekleştirilen çalışma yemeği ve oturumlarda, kalkınma ve iklim değişikliği, kapsayıcı büyüme; küresel ekonomi, büyüme stratejileri, istihdam ve yatırım stratejileri, küresel sınamalar: terörizm, mülteci krizi konuları ele alındı.

Bugün ise, “Dayanıklılığın Artırılması” kapsamında finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularının görüşüleceği biliniyor.

Antalya Bildirgesi ve Antalya Eylem Planı’nın kabul edileceği zirvede, dönem başkanlığını devralan Çin Devlet Başkanı da dönem önceliklerini belirten bir sunum gerçekleştirecek.

Türkiye’de gerçekleşen en önemli zirvelerden biri olan G20’nin sonuçları ise T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.