AnasayfaYönetişim ve KentlerYönetişim

Güçlü Kurumlar için Vatandaş Katılımı

Güçlü Kurumlar için Vatandaş Katılımı

27-30 Haziran 2016 tarihlerinde Kenya’nın Nairobi kentinde “Yerel Eylem:Güçlü Kurumlar için Vatandaş Katılımı” konusunda bir eğitim düzenlenecek.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasından 16. Hedef olan “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” maddesine de katkı sağlaması hedefleniyor. Eğitim kapsamında toplum temelli takip ve gözlem mekanizmaları ve cinsiyet eşitliği olan bir vatandaş katılımı sağlayarak özellikle 16. Hedef’in 7. alt başlığı olan “tüm seviyelerde sorumlu, kapsayıcı, katılımcı ve temsilci bir karar alma mekanizmasının sağlanması”  konusuna odaklanılmak hedefleniyor.

Birleşmiş Milletler ve Akademik uzmanları tarafından verilecek olan eğitim boyunca güçlü ve dirençli kurumların inşasında katılımcı süreçlere dair farklı ülkelerden teoritik çerçeve ve inovatif örnek katılımcılar ile paylaşılacak.

Eğitim ücreti 2500 Amerikan Doları olarak belirlenmiş; ayrıca ulaşım ve konaklama masrafları katılımcılara ait olup, eğitim materyalleri, Birleşmiş Milletler Personel Koleji Sistemi(UNSSC) öğrenme platformuna erişim ve eğitim sırasında kullanılacak olan diğer tüm ihtiyaçlar program tarafından karşılanacak.

Eğitime katılım için son başvuru tarihi 26.06.2016 olarak belirlenmiş. Başvuru ve diğer tüm detaylar ile ilgili sorularınız için “peacesecurity@unssc.org” adresine ulaşabilirsiniz.