AnasayfaEkolojiSürdürülebilir Kalkınma

Hack4Mobility, İzmir Kültürpark’ta başladı!

Hack4Mobility, İzmir Kültürpark’ta başladı!

Bilim, teknoloji, tasarım, çevre gibi konulara karşı ilgili kişi ve kurumların katılımıyla açık inovasyon felsefesini benimseyen iş birliği platformu Açık İnovasyon Derneği; HacknBreak, CADBIM ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 11-12 Ocak 2020 tarihleri arasında Alsancak bölgesini örneklem alan bir Ideathon gerçekleştiriyor!

Alsancak Bölgesi’nin Yavaş Şehir/Metropol yaklaşımıyla “yeniden düşünülmesi, tasarlanması ve ifade edilmesini” hedefleyen bu ulaşım temalı etkinlik; ulaşımda optimizasyon, yeni rotalar yaratılması, trafiğin azaltılması, yaratıcı otopark çözümleri, yeni ve çevreci araçların kentsel yaşama dahil edilmesi, yaya hakkı, sokak hayvanlarının kaliteli yaşam hakkının iyileştirilmesi, atıl alanlarının değerlendirilmesi, çöp sorunun azaltılması, trafik-sinyalizasyon iyileştirilmesi, ses ışık kirliliğinin azaltılması, karbon salınımın düşürülmesi, kentsel estetiğe katkı, yeşil alanların artırılması, engelli araçlarının şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması, araç paylaşımının artırılması vb. konularda interdisipliner ve bütünsel çözümler geliştirebilecek katılımcıları ağırlıyor. 30’dan fazla deneyimli mentörün ve birbirinden değerli jüri üyelerinin de katılacağı bu etkinliğin sonucunda; birinci olan takımın üyeleri birer adet 3D YAZICI, ikinci olan takımın üyeleri birer adet 3D MOUSE ve üçüncü olan takımın üyeleri birer adet GRAFİK TABLET ile ödüllendirilecek.
Bu sabah saat 08:00’da başlayan ve 12 Ocak saat 20:00’da bitecek olan bu 36 saatlik etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.