AnasayfaGöç ve Mültecilerİnsani Yardım

Obama’dan Özel Sektöre Çağrı: Mülteci Krizi için Birleşin!

Obama’dan Özel Sektöre Çağrı: Mülteci Krizi için Birleşin!

20 Eylül 2016 tarihinde 71. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda düzenlenen Mülteciler için Liderler Zirvesi birçok liderin ve hükümetin mülteciler için bir kez daha bir araya gelin çağrısına tanık oldu.

Zirvede açılış konuşmasını yapan Amerikan Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama mülteci konusunda ABD’de bulunan özel sektör temsilcilerine önemli bir çağrıda bulundu.

Obama’nın yaptığı çağrıya cevap veren kurumlar Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde yapacakları yardımın içeriği ile birlikte yayınlanıyorlar.Obama’nın harekete geç çağrısının üzerinden henüz 2 gün geçmesine rağmen isimlerini bildiğimiz uluslararası ABD merkezli olan 51 şirket yapacakları yardımları belirterek açıklamalarda bulundu.

51 şirketin içerisinde:

Airbnb; mülteci ailelerin uzun dönemli kalacak yer ihtiyaçlarını karşılayana kadar kısa süreli konaklama ihtiyaçlarını giderebileceklerini taahhüt etti.

Chobani; süzme yoğurt sektöründe isim yapmış olan Chobani markası ise ABD’ye gelen mültecileri şirketleri istihdam edebileceklerinin sözünü verdi.

Facebook; Yunanistan’daki mültecilerin yaşadığı kampların ve merkezlerin olduğu 35 farklı lokasyona UNHCR ortaklığında internete sorunsuz erişim için altyapı ve Wi-Fi bağlantısı kuracağını söyledi.

Google ilköğretimden mahrum kalan ve eğitim fırsatı olmayan  10,000 çocuğun eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli altyapıyı ve ortamı kuracağını söyledi.

HP; Ürdün ve Lübnan’da yaşayan mülteci gençlerin istihdam şanslarını artırmak ve teknoloji ile olan ilişkilerini geliştirmek için 6 adet HP Öğrenme Stüdyosu açacağının sözünü verdi.

 Microsoft , Johnson&Johnson, IBM, IKEA, LinkeIn, MasterCard, Pearson, Uber, Twitter, TripAdvisor, UPS gibi kurumlarında içinde bulunduğu 51 şirketin Obama’nın çağrısına verdikleri cevabı görmek için buraya tıklayabilirisiniz.