AnasayfaGenelTeknoloji

Paketli Gıda Güvenliğinizi Artıracak Uygulama: KlikTag

Paketli Gıda Güvenliğinizi Artıracak Uygulama: KlikTag

Dünya genelindeki paketli gıda tüketimindeki artış hafife alınacak oranda değil. Kahvaltıda yenilen zeytinden, bebeklere verilen mamaya kadar besin ihtiyaçlarımız paketli gıdalar aracılığıyla sağlanıyor. Kısacası 7’den 70’e ve günün neredeyse 24 saati marketten satın alınan paketli gıdalar ile yaşamımızı devam ettiriyoruz.

Yediğiniz gıdaların sağlık ve yaşam tercihlerinize uygun olup olmadığını hızlıca anlamak mümkün mü?

CMOS teknoloji firması tarafından tüketici faydası için geliştirilen KlikTag uygulaması tam da bu soruna çözüm oluyor. Sağlıklı beslenme konusunda toplumu bilgilendiren özgür tüketici platformu KlikTag, insanların satın aldığı ya da satın almayı düşündüğü paketli gıdaların içeriği hakkında bilgi veriyor. Paket üzerinde bulunan ürün barkodu uygulamaya okutulduğunda ya da ürün adı, markası ile uygulama içinde arama yapıldığında alıcıya ürün hakkındaki analiz bilgilerini ulaştırıyor ve sağlık için risk oluşturabilecek bileşenler için uyarıda bulunuyor. Ürün içerisinde bulunan koruyucular, tatlandırıcılar, renklendiriciler gibi 24 farklı katkı türünden haberdar eden uygulama aynı zamanda yer fıstığı, yumurta ve laktoz gibi 63 alerjen madde hakkında da alıcıyı bilgilendiriyor.

Saha ekibi tarafından eksik ürünleri tespit ederek sistemine tanımlayan KlikTag, vegan, vejeteryan, organik, gluten diyet türleri konusunda da kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Ayrıca gıda işlenmişlik oranlarını gösteren NOVA gıda sınıflandırılmasını da kullanan uygulama, kişiselleştirdiğiniz profiliniz sayesinde sizin için uygun ve sağlıklı ürünleri tarafınıza sunuyor.

Gıdayı barkodundan bilen KlikTag uygulamasını App Store ve Google Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: