AnasayfaGenel

Plastic-Free (Plastiksiz) Festival Müze Gazhane’de Gerçekleşti

Plastic-Free (Plastiksiz) Festival  Müze Gazhane’de Gerçekleşti

2023 yılında Gökçeada’da gerçekleşen Plastiksiz Festival’in ikincisi bu yıl The Purest Solutions Academy ve Etki Çemberleri Vakfı iş birliğinde elde edilen gelir Etki Çemberleri Vakfı’nın “Mavi -Yeşil Gelecek: Marmara” projesine yönlendirilmek üzere 25 Mayıs’ta Müze Gazhane ev sahipliğinde gerçekleşti.

Alanında Türkiye’de bir ilk olan festival; çevre ve insan sağlığına zararı olan plastik kullanımı ile ilgili farkındalık yaratmak, yeşil tedarik zincirini yaygınlaştırmak, tüketici yerine türeticiliği somut araçlarla desteklemek ve bireyleri doğa dostu ürün alternatifleri ile tanıştırarak köklü bir değişim başlatmak misyonu ile yola çıktı.

Festivalde gün boyunca devam edecek söyleşi ve panellerin yanında Upcycle Art Atölyesi, Storytelling Atölyesi, Sıfır Atık Atölyesi ve Çocuklar için Atölyeler gibi birçok etkinlik ve konserler yer aldı.

The Purest Solutions Kurucu Ortağı Hazal Evliyaoğlu:

“Dönüşüm için yeni bir paradigma, yani paydaş ekonomisine dayalı bir sisteme ihtiyacımız var. Dünya genelinde her yıl 380 milyon ton ambalaj üretiliyor ve plastiğin sadece %9’u geri dönüştürülüyor. Mikroplastikler bebek plasentasına bile sızmış durumda. Her yıl 146 milyon ton plastik üretiliyor, bunun sadece 5 milyon tonu geri dönüştürülüyor. TPS olarak, 3,5 yıllık bir marka olarak değişim yaratmak istiyoruz. Ürünlerimizde geri dönüşüm videoları içeren QR kodlar bulunuyor ve dört ürünümüz yeniden doldurulabilir. Tüm ürünlerimizin yeniden doldurulabilir olmasını amaçlıyoruz.”

UNDP Kurumsal iletişim Birimi Başkanı Faik Uyanık:

“Daha sürdürülebilir bir yaşam ve alışkanlıklar oluşturmak amacıyla düzenlenen bu programda olmak büyük bir onur. Modern yaşamda her alanda plastik var ve bunun gezegene maliyeti büyük. Plastik kullanımını azaltmak ve alternatif çözümler üretmek için birçok desteğimiz var. 12. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan sorumlu üretim ve tüketim amacıyla, sıfır atık sistemi bizi atıkları kaynağında ayrıştırmaya yönlendiriyor. İzmir’de atıkları hammaddeye dönüştürmek için yerel yetkililerle endüstriyel simbiyoz projesi başlattık. UNDP olarak sürdürülebilir üretim ve tüketim uygulamalarını teşvik ediyoruz.”

Maruderm Kozmetik CCO’su Yağmur Kalyoncu:

Maruderm ailesinin bir üyesi olarak, sürdürülebilir iletişim dilinin önemine inanıyoruz. Medyanın bu konuda tüketiciyi yönlendirmesi gerekiyor. Rakip markalar olsak da burada aynı amaç için bir aradayız. “Yaralar sanatla iyileşir” diyerek, bu etkinlikte Hatay’a gidecek bir tablo çalışması yaptık. Deprem sonrasında, bölgedeki kadınların hayatlarına dokunmak istedik. Acılarını hafifletemesek de sanatla onları yeniden hayata bağlamayı amaçladık. İhtiyaç Haritası iş birliğiyle Hatay Konteyner Yaşam Alanı’nda gerçekleştirdiğimiz projede, kadınlar için bir yaşam alanı ve sanat atölyesi oluşturduk.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: