AnasayfaDezavantajlı GruplarÇatışma Bölgeleri

Toplumsal Cinsiyet ve Barış Konferansı Sabancı Üniversitesi’nde Düzenlenecek

Toplumsal Cinsiyet ve Barış Konferansı Sabancı Üniversitesi’nde Düzenlenecek

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Topluluğu tarafından düzenlenecek Toplumsal Cinsiyet ve Barış Konferansı 5-6 Kasım 2016 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Toplumsal Cinsiyet ve Barış Konferansı, çatışma, savaş ve barışın toplumsal cinsiyet boyutunun tartışılacağı bir alan sunmayı amaçladığı gibi aynı zamanda yerel ve uluslararası aktivistleri, akademisyenleri ve uygulayıcıları bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Konferansta süresince ele alınması planlanan konulardan bazıları şunlardır: Şiddetin toplumsal cinsiyetle ilişkisi, toplumsal cinsiyet ve (anti)militarizm, barış süreçlerinde ve çatışmaların engellenmesinde kadınların rolü, barış araştırmaları ve politikalarına feminist ve LGBTI müdahaleler, savaş, şiddet ve anti-militarizm/savaş karşıtlığı/barış aktivizmi üzerine yeni araştırma yöntemleri.

Kasım ayında düzenlenecek konferansın onur konuğu feminist akademisyen, aynı zamanda ‘Women in Black/Siyahlı Kadınlar’ aktivisti Cynthia Cockburn olarak belirlenmiştir. Cynthia Enloe ve Nadje Al-Ali de konferansın diğer iki önemli konuşmacıları arasında yer alacaklardır. Konferansa bildiri sunmak isteyen araştırmacıların 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde hazırladıkları sunum önerilerini ve özgeçmişlerini 15 Temmuz 2016 tarihine kadar genderandpeace@sabanciuniv.edu adresine göndermeleri gerekmektedir.