AnasayfaÇocukSosyal Sorumluluk

UNICEF’in Çocuklar İçin Çözüm Çağrısı

UNICEF’in Çocuklar İçin Çözüm Çağrısı

UNICEF, teknoloji ‘start-up’larını, dünyanın hassas durumdaki çocuklarının yaşam şartlarını iyileştirmek üzere çözüm üretmeye çağırıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) teknoloji alanını çocuklara açtı. Küreselde hassas yaşam şartları içerisinde bulunan çocuklara daha iyi bir yaşam sunmak üzere UNICEF, teknolojik çözümler üretilmesini açtığı İnovasyon Fonu ile teşvik ediyor.

“UNICEF İnovasyon Fonu’nun amacı, çocuklar için açık kaynak teknolojilerine yatırım yapmak.”

UNICEF İnovasyon Eş Başkanı Christopher Fabian’ın yaptığı açıklamada, “Teknoloji start-up’ları için pek fazla sermaye yatırımı görmeyen dünya ülkelerini de değerlendireceğiz. Sorun çözücü topluluklar bulacağımızı ve en ciddi sorunlara tabi çocuklara çözüm üretmek üzere onlara yardımcı olacağımızı umut ediyoruz” dedi.

Söz konusu fonun şuana kadar 9 milyon dolara ulaştığı biliniyor. Ayrıca fon, esas olarak 3 yatırım alanına odaklanıyor: 25 yaş altı gençliğin ihtiyaç ürünleri (öğrenim ve gençlik katılımı dahil); karar alım süre bilgisi; ve hizmet ve bilgiye ulaşım altyapısının artması (bağlantı, enerji, finans, alıcılar ve ulaşım dahil).