AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaKalkınma Hedefleri

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu: Akıllı ve Ernerjide Verimli Şehirler

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu: Akıllı ve Ernerjide Verimli Şehirler

Uluslararası sivil toplum kuruluşu EMBARQ Türkiye tarafından, “Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirler” konusunun tartışılacağı 3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu, 19-20 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) gerçekleştiriliyor.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu, EMBARQ Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği tarafından her yıl düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nun üçüncüsü bu yıl 19-20 Kasım 2015 tarihleri arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleştirilmektedir.

Dünya ve Türkiye’de git gide dramatik bir hal alan kent nüfus artışları, sınırlı kaynakların en etkin biçimde kullanılmasını gerektirmektedir. Enerji kaynaklı emisyonların yüzde 70’inden kentlerin sorumlu olması da ele alınması gereken bir başka önemli sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla, belli bir vizyon kapsamında teknoloji, altyapı ve doğru planlama birleştirilerek, akıllı, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler mümkün olabilecektir.

Ana teması “Daha Akıllı Şehirler ve Enerji Verimliliği” olan sempozyuma, farklı birçok ülkeden 40’ı aşkın uzman ve kent yöneticisi katılacak ve “Kent İçi Ulaşımda Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliğine Etkileri”, “Yaşanabilir Şehirler İçin Ulaştırma Çözümleri” ve “Tasarım Yoluyla Daha Güvenli Şehirler” ele alınacaktır. Başarılı uygulama modelleri burada katılımcılarla paylaşılarak, sürdürülebilir ve yaşanabilir kentler inşa edilmesine destek sağlamak amaçlanmıştır.