AnasayfaTeknolojiÇalışanlar

Yeni Personel Şefinizle Tanışın: Navigator Rehber Robotu!

Yeni Personel Şefinizle Tanışın: Navigator Rehber Robotu!

Herkes tarafından beğeni toplayan Mailbox’un yaratıcıları, yeni bir projeye imza attı! 12 milyon dolarlık yatırımla başlatılan Navigator, yapay zeka ile etkinleştirilmiş bir asistan görevi görecek. Ekiplerin daha verimli çalışmalarına ve iletişim kurmalarına yardımcı olacak.

CRV, #Angels, Designer Fund, SV Angel, Dropbox, Drew Houston ve diğer melek yatırımcıların 12 milyon dolarlık desteği ile Navigator’ın arkasındaki Kolorado, San Francisco ve Seattle merkezli girişimler başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan 50 farklı kuruluşta gizlice beta testleri gerçekleştirildi.

Mailbox ile Navigator’un Ortak Kurucusu ve Genel Müdürü Gentry Underwood: “Araştırma enstitüleri, kiliseler ve akademik kurumlar gibi ticari iş yapmayan yerlere ek olarak, küçük ve orta büyüklükteki girişimlerden tutun büyük organizasyonlara kadar toplantıların gerçekleştiği her yerde, Navigator için bir pozisyon mevcuttur.” açıklamalarında bulundu.

Mailbox’tan sonra, ekiplerin daha etkili iletişimde olmalarına yardımcı olmak için gerçek bir yol bulmak istediklerini belirten Underwood, Navigator’un harika bir ekip çalışması asistanı olduğunu vurguluyor. Asistan, ekip toplantılarına ve birebir toplantılara odaklanıyor. Toplantı öncesinde ve sonrasında olanlar hakkında katılımcılardan bilgi topluyor.

İlk olarak, toplantı konusunu katılımcılardan öğrenir ve tartışma konuları ile birlikte görüşülecek konuları açık bir gündem haline getirir. Daha sonra, toplantının her üyesiyle paylaşılan önemli bilgileri hızlıca derler. Toplantı bitiminde ise katılımcıların görevlerini tamamlayıp tamamlamadıklarını öğrenmek için onlarla görüşür.

Underwood: “Toplantıların etkili bir şekilde yürütülmesine yardım etmeye odaklanan bir personel şefi gibi çalışıyor. İnsanların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Sizi davetli ve hoş karşılanan biri gibi hissettiriyor. Bu da o odaya girerken hissettiğiniz duyguları pozitif yönde etkiliyor.” ifadelerinde bulundu.

Şu anda Navigator; Google G Suite, Microsoft Office 365 ve Slack ile çalışıyor. Yakında Asana, Jira, Trello ve diğer uygulamalar ile de işleri birleştirme özelliğini sunabilecek.

Üretici ekip, şimdilik ufak hatalar üzerinde çalışmaya devam ettiği için ortada bilinen bir maliyeti yok. Underwood, bu yılın ilerleyen zamanlarında ürün için abonelik ücretlerinin başlayacağını söyledi ve ekledi: “Navigator bir araç değil, bir takım arkadaşı! Toplantıları zahmetli, pahalı ve zaman kaybı gibi negatif etiketlerden uzaklaştırarak; etkili, anlamlı, iş birliği anlarına çeviriyor. Doğru kullanıldığında son derece güçlü olabilir.”

Kaynak