AnasayfaEkolojiSürdürülebilir Kalkınma

Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam Sempozyumu, 6-7 Aralık’ta İzmir’de

Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam Sempozyumu, 6-7 Aralık’ta İzmir’de

Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam Sempozyumu, 6-7 Aralık’ta İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Akdeniz; bu denize kıyısı olan veya sadece bölgenin ülkesi olarak değerlendirilen ülkelerin farklı kültürlerini ve farklı ekosistemlerini bir arada barındırmaktadır. Kapalı bir denizin etrafında bu kültürleri birbirine bağlayan en önemli unsur ise denizcilik ve denizciliğin kilit noktaları olan doğal limanlardır. Bu limanlar, ekonominin, kültürel ve sosyal ilişkilerin düğümlendiği merkezler olmuştur. İzmir Körfezi de anılan bu doğal limanlardan biridir.

“Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam Uluslararası Sempozyumu”nda, Türkiye, İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Hollanda’dan katılan uzman, akademisyen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve karar vericiler, Akdeniz kıyı kentlerinde sürdürülebilir, yenilikçi ve bütünleşik kentsel çözüm önerilerini paylaşacaklar.

Akdeniz’de Bellek ve Yaşam, Ekolojik Sürdürülebilirlik, Ekonomik Sürdürülebilirlik, Katılımcılık/Yönetişim, Mekansal Planlama ve Körfez başlıklarında oturumların gerçekleşeceği Sempozyum’da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılacağı İzmir Modeli ve İzmir Körfezi özel oturumu da yer alacaktır. Sempozyum, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılacağı Akdeniz’in Kıyısında İzmir’i Birlikte Düşünmek başlıklı bir forum ve değerlendirme oturumuyla kapanacaktır.

Detaylı bilgi ve katılım için tıklayınız.