AnasayfaGirişimcilikİnovasyon

FOOD & TECH : Gıda ve Teknoloji Bir Araya Geliyor

FOOD & TECH : Gıda ve Teknoloji Bir Araya Geliyor

7-9 Ekim 2016 tarihlerinde İzmir’de gıda inovasyonu ve teknolojiyi bir araya getirerek bu alanda yeni ve öncü bir girişime imza atan Food&Tech (Gıda ve Teknoloji) gerçekleştirildi. Stage-Co, Originn ve Kök Projekt ortaklığında yapılan etkinlikte birbirinden farklı fikirlere sahip girişimciler projelerini geliştirmek için 3 gün boyunca çalıştı. 54 saat boyunca süren etkinlikte Türkiye’nin en büyük gıda markalarından PINAR, ana sponsor olarak bir çok gıda ürünü ile katılımcılara enerji verip moral desteğinde bulundu.

Etkinlik açılışında konuşan İzmir Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Departmanı Direktörü Murat Çelik ve Stage-Co kurucusu Patrick Bosteels, etkinliğe dair açıklamalarda bulunup katılımcılara ilham verdiler. Food&Tech İzmir etkinliğinde yarışan fikirler ise 3 günün sonunda jüri tarafından değerlendirmeye alındıktan sonra aralarından en iyi girişim seçildi. En iyi proje; diabet, çölyak, böbrek yetmezliği gibi hastalıkları nedeniyle özel diyet programı uygulayanlar bireyler için özel yemek servisi sunabilen “Special Foods for Special People” projesi oldu.

Besin ve Gıda Zincirini baştan sona değiştirmeyi hedefleyen Food&Tech serisi ile birbirinden farklı girişim fikirleri, birçok şehirde düzenlenen etkinlikler sayesinde ortaya çıkmaya devam ediyor.