AnasayfaEğitimKültürel Kalkınma

İran’da dünyanın en büyük kütüphanesi açıldı

İran’da dünyanın en büyük kütüphanesi açıldı

Edebiyat sansürünün resmi hükümet politikası olduğu bir ülkede, dünyanın en büyük kitabevi olabileceği gerçeği oldukça şaşırtıcı olsa da İran dünyanın en büyük kütüphanesi olma ünvanını taşıyan Tehran Book Garden’ı açtı.

İran’ın kuzey doğusundaki Abbasabad Hills’te bulunan Tahran Kitap Bahçesi, Tahran Belediye Başkanı Muhammed Baqer Qalibaf tarafından son zamanlarda meydana gelen ülkenin en büyük bir kültürel etkinliği olarak açılışı yapıldı.

Başkan, çocukların ve yetişkinlerin kültürel ve akademik fırsatlardan daha iyi yararlanmalarını sağlamak amacıyla yapılan Kitap Bahçesi’nin bir adet sanat galerisi ve 10 adet de tiyatro amfisi barındırdığını da belirtti.

Ayrıca, başkan küçük çocukların yaşına uygun edebiyat eserleri barındıran ve okumayı teşvik etmeyi amaçlayan çeşitli etkinlikler sunan çocuklar ve genç yetişkinler için ayrılmış bir bölüm bulunduğunun da altını çizdi.

sdddddd
Çocuklar için 400.000’den fazla kitap var türü olan Tahran Kitap Bahçesi’nin inşası 2016 yılında tamamlandı. Abbasabad Kompleksi’nde 110.000 metrekarelik bir alanı kaplayan kütüphanede Kutsal Savunma Bahçe Müzesi ile İran Milli Kütüphanesi ve Arşivleri de bulunuyor.

Kitapçılar, galeriler ve tiyatro salonlarına ev sahipliği yapan iç alan 65.000 metrekare büyüklüğünde. Üstelik bu kapalı alanın tümü ele alındığında  bu yer dünyanın en büyük kitabevi olma ünvanını kazanıyor.

Kaynak