AnasayfaSosyal KalkınmaFonlar

Open Society Bağımsız Gazetecilik Fonu başvuruları bekliyor

Open Society Bağımsız Gazetecilik Fonu başvuruları bekliyor

Open Society Bağımsız Gazetecilik Programı, otokrasi, şiddet, baskı ya da yoksulluk gibi zor koşullar altında gazeteciliğini artırmaya çalışan bireylerin ya da kolektiflerin liderliğinde umut vaat eden girişimleri destekliyor. Hibe desteklerine gazetecilik üretiminde yer alan gazetecilik organizasyonları, ağlar, yeni kuruluşlar ve gayri resmi gruplar başvuruda bulunabilir.

Öte yandan program, belgesel, kitap, kişisel çalışma dersleri, özel hikaye teklifleri veya gazetecilere yönelik eğitim gibi bireysel gazetecilik projelerini desteklemiyor.

Programın amacı ve öncelikleri

Program, özellikle doğrulanmış, güvenilir bilgilerin üretilmesi zor olan yerlerde, yaratıcı, yetenekli ve açık fikirli grupları veya herhangi bir platformda çalışan medya kuruluşlarını destekliyor. Program, gazetecileri, gazeteciliği yürüten vatandaşları ve kaynakları veya bilgileri fiziksel ve yasal tacizden koruyan etkinliklere odaklanan, gazetecilik için özgür ve güvenli bir ortam sağlamayı hedefliyor. Programın amacı küresel ve bölgesel bağlantıları geliştirmek, bilgi dolaşımını kolaylaştırmak, fikir alışverişinde bulunmak olarak belirleniyor.

Hibe için son başvuru tarihi 31 Mart 2017.

Detaylı bilgi için tıklayınız.