Anasayfaİnovasyon

R1 Son İnsansı Robot Basına Tanıtıldı

R1 Son İnsansı Robot Basına Tanıtıldı

İtalya Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen R1 son insansı robot  basına tanıtıldı. 20 kişilik bir ekibin 16 ay süren çalışmaları sonucunda tasarlanan robotun bugüne kadar tasarlanan en iyi kişisel asistan olacağı düşünülüyor.

Yapım ekibinin başında yer alan mühendis Giorgio Metta, bu robotun geliştirilme aşamasında tüketicileri de düşünerek fiyatının uygun olmasına çalıştıklarını, ev ve iş yerleri gibi mekanlarda insanların işini kolaylaştıracak uygulamalarla donatıldığını belirtti.

Ham maddesi plastik, metal ve karbon fiberden oluşan robot yaklaşık 50 kilo ağırlığında ve 125 santim uzunluğunda üstelik boyunu 20 santime kadar daha uzatabiliyor.

Robotu programlama aşamasında olan üreticiler, robotun yakın zamanda uzaktan kumanda kontrolüyle çalışmaya başlayacağını ve hemen ardından da  insan sesiyle komut alarak çalışmasının mümkün olacağını söylüyorlar. Üretiminin tamamlanmasının ardından evlerde bir çok işi kolaylaştırarak yardımcı olarak kullanılması için makul bir fiyatı olacağı düşünülen robot dış tasarımıyla da ilgi çekiyor.