AnasayfaKültür - Sanat

Türk Eğitim Vakfı’ndan “Mutlu Gün Panosu Tasarım Yarışması”

Türk Eğitim Vakfı’ndan  “Mutlu Gün Panosu Tasarım Yarışması”

Türk Eğitim Vakfı(TEV), mutlu günlerde sevdiklerine özel bir seçenek sunmak, onların mutluluklarını paylaşırken sosyal fayda yaratmak isteyenler genç tasarımcılara katkı sağlamak için  Mutlu Gün Panosu Tasarım Yarışması’nı düzenliyor. 49 yıldır bağışçıların desteği ile yüzlerce burs imkanı yaratan Türk Eğitim Vakfı, Mutlu Gün Panosu Tasarım Yarışması ile birlikte daha uzun yıllar, daha fazla gence kaynak geliştirmeyi amaçlıyor. Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mimarlık Bölümleri’nde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvurularına açık olacak olan yarışmaya son başvuru tarihi ise 2 Eylül 2016.

Türk Eğitim Vakfı‘nın kurucusu Vehbi Koç’un 1968’de İsveç’te gördüğü bir uygulamayı 1 Ocak 1972 yılında kız kardeşi Hüsniye Aktar’ın cenazesi için Türkiye’de de başlatmasıyla uygulama, ülkenin dört bir yanında geniş kitlelerce kabul görerek kullanılmaya başlandı. Birçok öğrenciye burs sağlayan cenaze çelenklerini mutlu günlere de taşıyan vakıf 50. yılında bir alışkanlık yaratmayı ve verdikleri eğitim desteğine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Özel ve mutlu gün panoları ile toplumda, manevi değeri yüksek hediye paylaşımının alışkanlık haline getirilmesini özendirmek ve daha iyi bir alternatif haline gelmesini sağlamak hedefleniyor. Tasarım dünyasına katkıda bulunmak üzere güzel sanatlar eğitimi alan öğrenciler tarafından tasarlanacak mutlu gün panoları ile eğitimine destek olunan gençlerin yanı sıra genç tasarımcılara da destek olmak amaçlanıyor.

Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvurularına açık olacak yarışmanın, jüri üyeleri arasında Can Yalman, Han Tümertekin, Defne Koz, Bahattin Öztuncay, Dr. Oya Akman, Yiğit Yazıcı, Hanefi Yeter gibi tasarım dünyasının başarılı isimlerinin yer alıyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 2 Eylül 2016.

 

1.lik Ödülü: 7.500 TL

2.lik Ödülü: 5.000 TL

3.lük Ödülü: 2.500 TL

detaylı bilgi için

tanıtım videosu