AnasayfaKalkınmaSürdürülebilir Kalkınma

Uluslararası İletişimin Geliştirilmesi Programı, 21-22 Kasım’da Paris’te Gerçekleştirilecek!

Uluslararası İletişimin Geliştirilmesi Programı, 21-22 Kasım’da Paris’te Gerçekleştirilecek!

UNESCO bünyesinde oluşturulan “Uluslararası İletişimin Geliştirilmesi Programı 31. Konsey Oturumu” 21-22 Kasım 2018 tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek.

Uluslararası İletişimin Geliştirilmesi Programı, medyanın özgürlük ve bağımsızlığının desteklenmesi ve sürdürülebilir kalkınma, demokrasi, iyi yönetişime katkıda uluslararası destek mekanizmalarının harekete geçirilmesi adına BM (Birleşmiş Milletler) sistemini yöneten tek hükümetlerarası program olarak 1980 yılında kuruldu.

Hükümetlerarası program, medyanın özgür ve bağımsız olarak geliştirilmesi, ulusal ve bölgesel haber ajanslarının modern hale getirilmesi, gelişmekte olan ülkelerde serbest ve çoğulcu medyanın büyümesinde sağlıklı bir ortam yaratılması gibi amaçlar barındırmaktadır.

Politika oluşturmadan sorumlu olan ve programın planlanması ve uygulanmasına rehberlik eden konsey, programın önceliklerini onaylamak için her iki yılda bir toplanmaktadır.

UNESCO Genel Konferansı’nda seçilen 39 üye devletin katılımı ile gerçekleşecek olan oturumda programın politikaları, planlanması ve uygulaması bakımından görüşmelere yer verilecek.

Ayrıca uluslararası desteği harekete geçirmek adına düzenlenen programda, kuruluşundan bu yana medya geliştirme projesi kapsamında 140 ülkede yaklaşık 105 milyon ABD doları kredi verildi.

Kaynak