AnasayfaDeğerler

Motoruyla çocuklara yardım peşinde

Motoruyla çocuklara yardım peşinde

İlker Kül uzun yıllar otomotiv sektöründe çalıştıktan sonra 2017’de iş hayatını bıraktı, evini kapadı ve motoruna atlayıp Anadolu’yu köy kasaba gezerek buralarda yoksulluk içindeki çocuklara yardım götürmeye başladı.

Aslında Kül, çalışırken de zaman buldukça, elinden geldiğince çocuklar için bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Çocuklar için eğitici kamplar düzenliyordu mesela. Şile’de düzenlediği kampa yüzlerce çocuk katılmıştı. İstanbul Boğazı’nda Deniz Memelileri Araştırma Derneği ile tekne turu düzenlemiş, bu turda yoksul çocuklara yunus gözlemi yaptırmıştı. Kül 13 köy okulu için de gönüllülerden bilgisayar toplamıştı. Kars’ta bir beden öğretmeninin çabalarıyla kurulan tırmanış duvarına katkı sağlamıştı.

Az buz değil, 2011-2016 yılları arasında 158 okula yardım paketleri ulaştırdı Kül.

Ama yetmiyordu ona. İki işi bir arada götürmeye çalışsa da aslında sadece çocuklara adanmış bir ömür arzusuydu onunkisi. Bütün bu süre zarfında hayali hep daha fazla çocuğun eğitim ihtiyaçlarına destek verebilmek ve zorlu yaşam koşullarını biraz olsun iyileştirebilmekti. Nihayet kurumsal hayatına noktayı koyunca kendini tamamen çocuklara adadı ve 1000 Motorcu 1000 Çocuk projesini başlattı.

Çocuklar dışında hayatta en çok sevdiği iki şey motosiklet ve fotoğraf çekmek Kül’ün.

1000 Motorcu 1000 Çocuk projesi de Kül’ün tüm bu meziyetlerini birleştiriyor.

Kül fotoğrafçılık yaparak çocuklara yaptığı yardımlar için fon yaratıyor. Ve sonra motosikletine atlayıp bu fon sayesinde maddi zorluklar içerisinde okumaya çalışan çocuklara ihtiyaçlarını ulaştırıyor. Gittiği şehirlerde onu destekçileri veya dostları misafir ediyor, onların evlerinde konaklıyor.

Sadece fotoğraf çekmiyor, çocuklara yardım için farklı etkinlikler düzenlemeyi de sürdürüyor. Kadıköy Dorock XL barda geliri çocuklara bağışlanmak üzere iki canlı konser düzenledi mesela. Şanlıurfa Halfeti Erikli köyünde bulunan ilkokulun Permolit

Boya firmasının desteği ile iç ve dış cephesinin boyanmasını sağladı. Eyüp Anadolu Lisesi resim bölümü öğrencileri ve öğretmenlerinin katkılarıyla tam 14 okula yağlıboya tabloları hediye etti. Reeder firmasının desteği ile 40 öğretmene tablet hediye etti.

Kül bu çabaları sonucu, son iki yılda Afyon’dan Kahramanmaraş’a, Şanlıurfa’dan Kütahya’ya, Van’dan Batman’a, Şırnak’tan Ağrı’ya, Malatya’dan Bitlis’e, Muş’tan Manisa’ya, Adana’dan Samsun’a, Denizli’den Gümüşhane’ye toplam 49 okulda 30 binden fazla çocuğa yardım ulaştırdı.

Yardım paketlerinde çocuklar için mont, bot, sırt çantası, kalem kutusu, kurşun ve kırmızı kalemler, makas, silgi, kalemtıraş, cetvel, defterler, kuru-sulu-pastel boyalar, oyuncak, gofret, diş macunu ve diş fırçası, el kremi, sabun, toka, deodorant yer alıyor. Sınıflar için ise atlama ipi, top ve hikaye kitapları ayrıca veriliyor.

Kül motorsikletiyle bugüne kadar 80 bin kilometer yol kat etti, 150 binin üzerinde fotoğraf çekti, 91 ayrı evde kaldı.

Dileyelim de yolu açık, desteği bol olsun.

Kaynak