AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaTarım

AKADP’dan 12 farklı projeye destek

AKADP’dan 12 farklı projeye destek

2010 yılının Nisan ayında imzalanan Ardahan Kars Artvin Kalkınma Projesi (AKADP), bu yıldan itibaren Artvin’de tarım ve hayvancılığa 12 farklı alt projeyle destek olacak. Eylül 2017’de sonuçlanması planlanan projenin finansörlüğünü ise Uluslararası Tarım Kalkınma Fonu (IFAD) ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üstleniyor.

UNDP işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında yalnızca Artvin’de toplam 7.6 dekarlık 4 adet yaban mersini bahçesi, toplam 9.3 dekarlık 37 adet sera, toplam 151 dekarlık 45 adet meyve bahçesi, toplam 40.5 dekarlık 21 adet bağ tesisi ile 18 dekarlık bir hayvan pazarının kurulması hedefleniyor. Tüm bu tesislerden elde edilen ürünlerin ise 4 farklı ilçede kurulacak olan 36 metrekarelik 4 adet doğanın korunması ve iyi tarım uygulamalarına yönelik satış merkezlerinde satılması planlanıyor. Böylece bölgedeki eko turizmin gelişmesi, işsizliğe bağlı göç oranının azaltılması, bölgenin bir çekim merkezi haline getirilmesi ile sosyoekonomik ve sosyokültürel açıdan geliştirilmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde “Artvin Bahçesi” adı altında bakanlığa sunulan proje uygulama planının önümüzdeki günlerde onaylanması bekleniyor.

kaynak.