Anasayfaİnsani YardımGöç ve Mülteciler

‘Robot avukat’ mültecilere yardım ediyor

‘Robot avukat’ mültecilere yardım ediyor

DoNotPay isimli sohbet robotu, sığınmacı mültecilere Facebook aracılığıyla ücretsiz hukuki yardım sağlıyor. Dünyanın ilk robot avukatı DoNotPay, Londra doğumlu Stanford Üniversitesi öğrencisi Joshua Browder tarafından yaratıldı.

Forbes’in en parlak genç girişimcileri seçtiği ‘30’dan küçük 30’ listesine girmeyi başaran Browder, insanların hukuksuz otopark cezalarına karşı savaşmasına yardım edecek bir sohbet robotu tasarladı. DoNotPay isimli robot şimdi Faceebok üzerinden hizmet vermeye başladı ve ABD, Kanada ve İngiltere’deki sığınmacılara hukuki destek sağlıyor.

Joshua Browder, robotuyla ilgili, “Başlangıçta otopark biletleri ve gecikmiş uçuşlar gibi her tür önemsiz tüketici hakları konularıyla ilgilendim fakat sonraları, hukuk servislerini otomatikleştirme fikrinin sadece bir kaç otopark cezasından daha büyük olması gerektiğini düşündüm. Bu yüzden daha insan odaklı bir şeyler yapmaya başladım ” diyor.

Robot, gerçek zamanlı olarak “Siz, aileniz ya da meslektaşlarınız herhangi bir zarara veya tehdite maruz kaldınız mı?” gibi bir dizi soruyu kullanıcıya soruyor. Birleşik Devletler veya Kanada’da sığınma talebinde bulunan mültecilerin ihtiyaç duyduğu formları dolduruyor ve Birleşik Krallık için başvuranlara destek belgeleriyle birlikte bizzat başvurmaları gerektiği konusunda yardımcı oluyor.

kaynak.