AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

Microsoft, kendi mini şehrini kuracak

Microsoft, kendi mini şehrini kuracak

Microsoft, Washington karargahını toplu taşıma araçlarıyla, yüksek binalarıyla ve kamusal alanlarıyla dolu mini bir şehir olarak yenileyeceğini duyurdu.

Teknoloji devi Microsoft, 1500 dönümlük kampüsün genişletilmesinin 5 ile 7 yıl arasında tamamlanacağını söyledi. 18 yeni bina, ulaşım altyapı iyileştirmeleri ve kamusal alanlarıyla toplamda 6,2 ​milyon m² yenilenecek olan alanın temeli önümüzdeki sonbaharda atılacak.

Gelişmeler arasında, 12.000 kişi için oda, yürüyüş parkurları, spor alanları, perakende alanları ve ufak bir istasyona bağlanacak üst geçit içeren bir meydanın yer aldığı görülüyor. Projenin dikkat çekici unsurları arasında olan kampüsün araçsız, yürüyüşe ve bisiklete uygun hale getirilmesi için Microsoft yeraltı garajları inşa etmeyi planlıyor. Ayrıca tesislerde doğal ışıklı ve açık odaların olacağı da belirtildi. Microsoft yeniliği teşvik etmek için bir de “takım mahalleleri” oluşturacaklarının üstünde durdu.

Microsoft Başkanı Brad Smith “Biz sadece dünya çapında en iyi ve en parlak yetenekleri cezbedecek birinci sınıf bir iş ortamı oluşturmuyoruz, ek olarak komşularımızın keyif alabileceği bir kampüs inşa ediyoruz ve bunu düşük çevresel etkiyle mali açıdan akıllı bir yolla yapıyoruz” dedi.

Kaynak