AnasayfaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

19. Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Sempozyumu 3-5 Mart’ta Düzenlenecek

19. Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Sempozyumu 3-5 Mart’ta Düzenlenecek

Çevre sorunlarının farklı akademik alanlardan gelen öğrenciler tarafından konuşulduğu ve disiplinlerarası işbirliğine dayanan çözümlerin sunulduğu Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Sempozyumu’nun ondokuzuncusu 3-5 Mart 2016’da Kocaeli’nde gerçekleşecek.

Her sene farklı bir üniversitede tamamen öğrenci emeğiyle ve Çevreci Etkinlikler iletişim ağıyla gerçekleştirilen sempozyumun bu seneki odak dosyası Küresel Çevre Politikaları. Türkiye’nin 20’den fazla üniversitesinin çevre ile ilgili kulüplerinin katılım göstereceği sempozyum kulüp dışındaki bireysel katılımlara da açık.

Katılımcıların sempozyumda sunum yapmak için sunum özetlerini 10 Şubat 2016’ya kadar csoy.biz@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Çevreci Etkinlikler nedir?

Türkiye’nin ilk ve tek çevre etkinlikleri platformu olan Çevreci Etkinlikler 11 Mart 2013’te hayata geçirilmiştir. Çevre özelinde çalışmalar yapan ve gerçekleştirilen pozitif katkıları çarpan etkisiyle yaygınlaştırmak isteyen Çevreci Etkinlikler birey, akademi ve iş dünyası arasında çevre odağında bir ağ kurmaktadır.

Çevreci Etkinlikler bu bağlamda, bireylerin çevre ile alakalı mevcut süreçlere dahil olabilmesi, söylemin yanında alternatif uygulama üretebilmesi ve bunların deneyimlerini paylaşabilmesi adına buluşmalar düzenlemektedir.Akademik düzeyde ise iş dünyasında yer alacak öğrencilerin iş dünyasına girdiklerinde yaptıkları “iyi niyetle atılmış yanlış adımlarını” “iyi niyetle atılmış doğru adımlara” dönüştürme hedefi taşımaktadır. Son olarak, çevre konusunda pozitif ya da negatif olarak büyük öneme sahip olan iş dünyası bazında ulusal ve uluslarası düzeyde gerçekleştirilen iyi uygulama örneklerini yakından izlemektedir.

19. Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Sempozyumu katılım formuna buradan ulaşabilirsiniz.