AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaYerel Yönetimler

3. Küresel Belediyeler Forumu Filipinler’de Düzenlenecek

3. Küresel Belediyeler Forumu Filipinler’de Düzenlenecek

3. Küresel Belediyeler Forumu 29-30 Ekim 2016 tarihlerinde Filipinler’in Quezon kentinde gerçekleştirilecek.

Bu yılki teması küresel gündem ile de yakından ilişkili olan forum, kent yönetiminde göç politikalarının yönetimini ve bu süreçlerde kent liderlerinin rollerini tartışmaya açıyor. Göç politikalarını iyi yönetebilen bir belediye ve kent olmak için tecrübe paylaşımlarının yapılabileceği forumun ana temasını mülteciler ve zorla yerinden edilen bireyler için kapsayıcı, koruyucu bir kalkınma ve yerleşme modeli çerçevesi oluşturuyor.

İnsan Hareketliliği, Göç ve Kalkınma için Belediyeler Forumu yıllık düzenlenen kent liderlerini ve belediye başkanlarını bir araya getiriyor. Etkinlik katılımcılar arasında göç yönetimi ve kolektif biçimde yaşama ve çalışma tecrübelerini aktarabileceklerini bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Konferans, aynı zamanda kent yönetiminde inovatif yaklaşımları ve kapsayıcı büyüme için yapılan göç politikalarını destekler, yenilerinin oluşmasını sağlıyor.

Konferansın ilki 2014 yılında İspanya’nın Barcelona kentinde, ikincisi ise 2015 yılında Ekvator’un Kito kentinde düzenlenmişti; forum bu sene Asya kıtasında Filipinler’de düzenlenecek.

Foruma kayıt olmak için buraya tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.