AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

5.Uluslararası EkoZirve Kongresi, Eko Zirve 2016- Ekolojik Sürdürülebilirlik

5.Uluslararası EkoZirve Kongresi, Eko Zirve 2016- Ekolojik Sürdürülebilirlik

5.Uluslararası Ekolojik Zirve’si 29 Ağustos- 1 Eylül 2016 tarihlerinde Fransa’nın Montperllier Le Corum Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

4 yılda bir düzenlenen bu konferans serisinin ilki çevresel yönetimde ekolojinin bütünsel olarak kullanımı için yeni metotlar ve yeni ekolojik disiplinler çalışan bilim adamlarının talepleri üzerine bir forum düzenlemek amacıyla 1996 da Kophenag’da yapıldı. EkoZirve 2016’nin ana teması karasal ekosistemlerin ekolojisini, nehirlerin birleşme noktalarını, sulak alanları ve kıyı boylarını da içerin tüm habitatın birleştiği ekosistemleri merkezine alacak. Ekolojik Zirve Kongresi; ziraat, ekoloji, botanik, biyoçeşitlilik ve ekolojik mühendislik gibi farklı konuları kapsayan bir kongre olacak.

Kongreye yaklaşık olarak 1600 kişinin katılımı beklenmektedir. Kongrenin odak noktasını iklim değişikliği ve antropojenik basınçlar sonucu zarar gören kırılgan ekosistemler oluşturacak. Ancak, mevcut bağlamda giderek artan Dünya nüfusunda tüketim kültürünün artmasıyla değişen sosyal alışkanlıklar, iklim değişikliği, sürdürülebilir dünya kaynaklarının kullanımı ve korunumu konusunda farkındalığın arttırılması gerekmektedir. Dolayısıyla, konferans sürecinde kırılgan iklimde çok büyük yiyecek talepleri karşısında karasal yenilenme nasıl uygulanır, ormanlar ve marjinal alanlar nasıl tarım için kullanılabilir konuları tartışılacaktır.

Kimler Katılabilir?

Tüm seviyelerden bilim insanları, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütleri ve çevre çalışanlarının yanı sıra ekolojiye ilgi duyan herkes kongreye katılım gösterebilir.

Kongre’ye katılımcı kayıt olmak için tıklayınız. 

Konferans programı için tıklayınız.