AnasayfaSosyal Kalkınmaİnsani Yardım

80.000 Çocuğa Eğitim Desteği Sağlandı!

80.000 Çocuğa Eğitim Desteği Sağlandı!

TEGV’in Kanal D canlı yayınında düzenlenen 20. Yıl gecesinde 80.000 çocuk için eğitim desteğine ulaşıldı.

Dün gece (20 Aralık 2015, Pazar), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV*) yirminci yılı kapsamında Kanal D’de yayınlanan “TEGV 20. Yıl Özel” programında sinema-televizyonun sevilen yüzleri çocuklar için şarkılar söyledi.

“Türkiye’nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulu, bugün çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmektir” diyerek; bağımsızlık, misyon odaklılık, adalet-eşitlik-hoşgörü-saygı, güvenilirlik-işbirliği-dayanışma, haklar-sorumluluklar ve yenilikçilik değerleri çerçevesinde çalışmalar yürüten vakfın kutlama gecesine; TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Ali Sandro Garcia, Ataberk Mutlu, Barış Arduç, Burçin Terzioğlu, Celil Nalçakan, Cem Cücenoğlu, Cem Davran, Deniz Çakır, Emel Çölgeçen, Emre Kınay, Erkan Çolak Köstengil, Evrim Alasya, Gökçe Bahadır, Gupse Özay, Kanbolat Görkem Aslan, Mert Fırat, Şebnem Bozoklu, Tolga Sarıtaş, Tolga Tekin, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası katılım sağladı.

TEGV’in 50.000 çocuğun eğitimine destek toplamayı hedeflediği bu gecede, 123.000 SMS ve diğer bağışlar sonucunda hedef sayı aşılarak 80.000’e ulaşıldı.

*Birleşmiş Milletler Gönüllüleri’nin (United Nations Volunteers – UNV) Dünya’da Gönüllülüğün Durum Raporu’nda açıklandığı haliyle gönüllülük; “bireyin kendi özgür iradesiyle, maddiyata dayanmayan bir motivasyon ile ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin ve/veya diğer canlıların yararına yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlerdir” ve TEGV bu esasa dayanmaktadır. Eğitim Gönüllüleri’nde tüm etkinler gönüllülerin desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, toplumun aktif-sorumlu yurttaşlık bilinci ve duyarlılığının artmasına yardımcı olunmakta; sosyal sorumluluk ve kişisel gelişime katkı sağlanmaktadır.