AnasayfaEkolojiSürdürülebilirlik

9. Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları, 26 Mayıs’ta INOGAR’da

9. Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları, 26 Mayıs’ta INOGAR’da

Çevreci Etkinlikler’in bir projesi olan Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları’nın dokuzuncusu AKÇANSA İK Yöneticisi olarak Yönetim ve Organizasyon Gelişimi üzerine çalışma yürüten  Sezgi Kumbaracaıbaşı’nın katılımıyla gerçekleşecek. “İnsan Kaynakları” üzerine olacak atölye 26 Mayıs  2018 Cumartesi günü INOGAR ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

Türkiye’de ve dünyada giderek artan çevre sorunları birey olarak hepimizin gündeminde.  Yaşanan sorunlara bireysel üretilen çözümlere ek, mesleki olarak da çözüm üretebileceğimiz gerçeğinin bir çıktısı olarak hayata geçirdiğimiz Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları (AÇMB), Türkiye’nin ilk ve tek çevre etkinlikleri platformu olan Çevreci Etkinlikler’ in bir projesidir. AÇMB, değişen iş yapış modellerinin çevre mühendisliği özelinde nasıl şekillendiği dile getirilirken, sektöründe uzman çevre mühendislerinin, üniversite öğrencileri ve 30 yaş altı profesyonellerle deneyimlerini paylaşmasını amaçlıyor. 

Değişen iş tanımları ve iş yapış şekillerinde kurumlar işe alımlarında nelere dikkat ediyor? Değişim çağına ayak uydurabilmek için bireylerde olması gereken yetkinlikler nelerdir? gibi konuların ele alınacağı buluşmalarımıza katılım, daha verimli olması adına 20 kişi ile sınırlandırılmıştır.

Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları Programı  

09.45-10.00 Kayıt  

10.00-10.10 Açılış Konuşması ve Çevreci Etkinlikler Tanıtımı

10.10-10.30 Tanışma Çemberi 

10.30-11.45 Atölye Çalışması: İnsan Kaynakları, Sezgi Kumbaracıbaşı

11.45-12.00 Ara 

12.00-12.45 Söyleşi: Atölye Çıktıları Değerlendirmesi,  Sezgi Kumbaracıbaşı

12.45-13.00 Soru Cevap 

13.00-13.30 Kapanış Çemberi

Sezgi Kumbaracıbaşı Kimdir?

Proje Mühendisi olarak 2003 yılında, ARBIOGAZ Çevre Teknolojileri’ nde kariyerinin ilk adımını attı. 6 yıl ARBIOGAZ  çatısı altında Kıdemli uzman olarak çalışmalarını devam ettirdi.

2010 yılında Çevre Uzmanı olarak AKÇANSA’ da ki görevine başladı. 2013 yılı itibariyle Çevre Yöneticisi olarak yaklaşık 3 yıl boyunca sürdürülebilirlik stratejisi ve eylemlerini gerçekleştirme hedefleri doğrultusunda Sürdürülebilirlik Komitesinin koordinasyonu, şirket düzeyinde çevresel uygunluk yönetimi gibi benzeri birçok faaliyeti yürüttü.

2015 yılında AKÇANSA bünyesinde İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak kariyerine farklı bir alanda yön verdi. Şimdi ise 2016 yılı Nisan ayında başladığı “Yönetim ve Organizasyon Gelişimi”  alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.

Eğitim: Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünde tamamladı. Ardından 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Teknolojileri bölümü yüksek lisans programını bitirdi.

Çevreci Etkinlikler Hakkında:

Çevreci Etkinlikler birey, öğrenci ve iş dünyası arasındaki köprüleri sürdürülebilirlik odağında güçlendirmek için projeler hayata geçiren bir sosyal girişimdir. 11 Mart 2013 tarihinde hayata geçen Çevreci Etkinlikler, Türkiye’nin ilk ve tek çevre etkinlikleri platformudur. 

Ayrıca 2015 yılında, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde yaşanan ekolojik, ekonomik ve toplumsal sorunlara çözüm ürettiği için sosyal girişimcilik ödülü de almıştır. 

Sürdürülebilirlik temelli işleri yaygınlaştırmak için; 

  • Etkinlikleri tek bir noktada toplamak ve paylaşmak

Sürdürülebilirlik temelli işleri yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye’de gerçekleşen çevre etkinliklerini cevrecietkinlikler.com adresi üzerinden paylaşıyoruz.

  • Sürdürülebilirlik projesi hayata geçirmek

Sürdürülebilirlik ekosisteminde bize göre güçlendirilmesi gereken alanlarda projeler hayata geçiriyoruz.  Bu projeleri birey, öğrenci ve iş dünyası arasındaki köprüleri güçlendirmek için hayata geçirirken, projelerimize en az bir farklı paydaşı da dahil ederek hem kendi hem de ülkemizdeki işbirliği kültürünün gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Çevreci Etkinlikler’in Projeleri:

  • Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları
  • Çevre ve Sanat Buluşmaları 
  • Geleceğin Sürdürülebilirlik Liderleri Buluşmaları
  • Üreten Çocuklar Atölyesi
  • Ankara Sürdürülebilir Yaşam Film Akşamları 

Detaylı bilgi için:

Emrah Kurum, Çevreci Etkinlikler Kurucusu ve AÇMB Proje Lideri

emrahkurum@cevrecietkinlikler.com