AnasayfaGenelEtik, Şeffaflık, Hesapverebilirlik

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin Yolsuzlukla Mücadele Günü Etkinliği 9 Aralık’ta İstanbul’da!

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin Yolsuzlukla Mücadele Günü Etkinliği 9 Aralık’ta İstanbul’da!

9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü kapsamında  Uluslararası Şeffaflık Derneği, sivil toplum örgütlerini yolsuzluk kaynaklı sorunlara  karşı ses çıkarmaya ve toplumsal, ekonomik, siyasal hakların önünde temel bir engel olan yolsuzluğun; yoksullaştırıcı, yozlaştırıcı sonuçlarına karşı itirazları çoğaltmak amacıyla etkinliğe çağırmaktadır.

Yolsuzlukla mücadelenin başarıya ulaşması ve şeffaf, hesap verebilir, katılımcı bir yönetim anlayışı için; emek, toplumsal cinsiyet, çevre hareketlerinden eğitim, sağlık gibi temel haklara yönelik çalışan sivil toplum örgütlerine, geniş bir yelpazede dayanışma gerekmektedir. Yolsuzluğun çok boyutlu sonuçları hakkında farkındalık yaratmak üzere tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte 9 Aralık Pazartesi günü #YolsuzluğaSesÇıkar ve #YolsuzlukOlmasa etiketleri üzerinden itirazları paylaşacaklarını belirtmektedirler.

Ekonomik, sosyal ve siyasal hakları elinden alınarak güçsüzleştirilmiş, yoksullaştırılmış, itiraz ve katılım yolları daralmakta olan toplumların yitirdiği eşitlik, adalet ve güven duygusu için sizlere de seslerini büyütmek amacıyla çağrıda bulunmaktadırlar.  

Uluslararası Şeffaflık Derneği, yolsuzluğa karşı tüm bu alanları kapsayan itirazı yükseltmek üzere 9 Aralık sabahı saat 09:00’dan itibaren tüm paydaşlarının desteğiyle kampanyaya başlayacağını duyurdu.

Uluslararası Şeffaflık Derneği ; Şeffaflık Ödül Töreni ve The Kleptocrats filminin gösterimi 9 Aralık 2019  Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir. 2019 Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü için seçilen film The Kleptocrats!. Havana Marking ve Sam Hobkinson’ın yönettiği 2018 yapımı The Kleptocrats, Malezya Varlık Fonu’ndan çalınan 3,5 milyar dolarlık 1MDB skandalını konu alıyor. The Kleptocrats, Türkiye’de ilk kez 5. Şeffaflık Ödül Töreni kapsamında gösterilecektir.

5. Şeffaflık Ödül Töreni 17.30 – 20.00 arasında düzenlenecektir. Film gösterimi ise 20.00’de başlayıp 22.00’de sona erecektir. 

Etkinliğe katılım kayıtla sınırlıdır, info@seffaflik.org adresine katılmak istediğiniz etkinliği belirterek e-posta gönderebilirsiniz.

Sivil Toplum Örgütlerine yönelik çağrı metni için lütfen tıklayınız.

Detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.