AnasayfaKalkınma GündemiUluslararası Kalkınma

6. Boğaziçi Zirvesi – Uluslararası İşbirliği Platformu

6. Boğaziçi Zirvesi 9-11 Aralık tarihlerinde İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek.

2009 yılında kurulan Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP)  Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada, ekonomi ve ticaret alanında diplomasinin kolaylaştırılması hedefiyle çalışmalarını yürütmektedir.

Bu yıl gerçekleşecek zirveye Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliği yapacaktır ve çözüm ortakları olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Körfez Endüstriyel Danışmanlık Örgütü (GOIC) gibi kurumlar yer almaktadır.

UİP ile yürütülen bu süreçte her sene farklı bir tema ile düzenlenen Boğaziçi Zirvesi serisi ilk olarak 2010 yılında 17 ülkeden 963 katılımcı ile Uluslararası İlişkilerin Geleceği ve Bölgesel İşbirliği Fırsatları ana teması kapsamında bölgenin önemli ekonomik temsilcilerini bir araya getiren etkinlik olarak birçok ticari ve ekonomik işbirliği için zemin oluşturmuştur.

Bu yıl düzenlenen 6. Boğaziçi Zirvesi tematik olarak Küresel Sürdürülebilir Hedefleri’nin içerisinde önemli bir nokta olan “Yoksulluğu Yok Etmek, Refahı Taban Seviyesinde Büyütmek” ana teması ile 9-10-11 Aralık tarihlerinde Çırağan Sarayı Kempinski İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Zirvede odak ülke olarak Katar ele alınacaktır. UNDP, Dünya Bankası, Oxford Üniversitesi ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) gibi prestijli kurumlarla ortaklaşa gerçekleşecek olan paneller ile küresel ve bölgesel sorunların değerlendirilmesi ve çözüm yollarının bulunması hedeflenmektedir.