AnasayfaSosyal Kalkınma

Anadolu Çizgi Film Yarışmasının İkincisi Düzenlenecek

Anadolu Çizgi Film Yarışmasının İkincisi Düzenlenecek

İlki 2015 yılında düzenlenen ve REST adıyla çarpık kentleşmeyi ele alan animasyon çizgi filminin birinci seçildiği Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’nın ikincisi 2016 yılının ortasında düzenlenecek. Başvurular için ise son tarih 31 Mart 2016 olarak belirlendi.

İkinci Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması,  BEBKA (Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı) tarafından çizgi film (animasyon) sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak ve bölgedeki sektör potansiyeline dikkat çekmek amacı ile düzenlenmektedir.

Yarışmaya katılım, bireysel veya ekip halinde olabileceği gibi öğrenci, amatör ve profesyonel herkesin katılımına açıktır. Yarışmacılar istedikleri kadar çalışma ile katılabilirler. Yarışmaya katılacak filmlerde tema sınırlaması yoktur.

Yarışmaya katılacak filmler jenerik hariç 1-10 dakika arası süreli, dublajları yapılmış, ses, müzik ve efektleri 5+1 ses sisteminde kaydedilmiş ve mikslenmiş olarak, FULL HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV, Mp4 veya AVİ formatında hazırlanarak DVD ortamında sunulmalıdır. Yarışmaya, 2 ve 3 boyutlu her türlü animasyon tekniği (stop-motion, 2 cut-out vb.) ile hazırlanmış filmler katılabilir. Animasyonların, diyalog içermesi halinde, Türkçe dublajlı veya Türkçe alt yazılı olması gerekmektedir.

Yarışmadaki ödüller ise şu şekilde belirlendi:  birincilik ödülü: 25.000 TL, ikincilik ödülü: 20.000 TL, üçüncülük ödülü: 15.000 TL ve öğrenci özel ödülü ise 5.000 TL.

Aynı zamanda üniversiteler ve öğrenciler arasında tanınırlık noktasında da çalışmalar yapan Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması organizasyonu bugüne kadar Marmara, Bilgi, Maltepe, İstanbul Aydın, Hacettepe, İpek, Anadolu, Adnan Menderes, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Dumlupınar Üniversitelerinde tanıtım turları düzenledi.

Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru, yarışma ve değerlendirme ile ilgili koşulları buraya tıklayarak daha detaylı bir şekilde öğrenebilirler.

2015 yılında düzenlenen Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’nın 1. seçilen animasyonunu buradan izleyebilirsiniz.