AnasayfaSosyal Sorumluluk

Askıda Paylaşmak Var

Askıda Paylaşmak Var

‘Askıda Ne Var?’ Osmanlı döneminde fırınlarda uygulanan askıda sistemi günümüzde askidanevar.com olarak üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlamak için tasarlanmış ve Oğuzhan Canım tarafından hayata geçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesidir.
Proje kapsamında gönüllüler askidanevar.com üyesi restoranlarda yemek siparişi verirken istedikleri sayıda ürünü de askıya bırakabilirler. Askıda bırakılan ürünleri sadece üniversite öğrencileri kimliğini ibraz ederek hiçbir ücret ödemeden alabilir. Kısacası proje; duyarlılık sahibi kişi ve kurumların yemedikleri yemeğin parasını vererek hiç tanımadıkları üniversite öğrencilerine yemek ısmarlaması üzerine kurulmuştur. Bunun yanı sıra sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan girişim son aylarda sosyal medya hesapları üzerinden üniversite öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtımı yapmakta ve konser/tiyatro/sinema bileti hediye etmektedir.
Türkiye’deki ekonomik kriz ortamında maddi gelirleri olmayan ve ailelerinin desteğiyle öğrenim hayatına devam eden üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek imkânı sunulması projenin en önemli çıktıları arasında gösterilmektedir. Proje aynı zamanda öğrencilere yardım etmek isteyen kişi ve kurumların kolayca yardımlarını aktarabilecekleri bir girişimdir.