AnasayfaKalkınmaKalkınma Gündemi

Avrupa Kalkınma Günleri, 5-6 Haziran tarihleri arasında Brüksel’de

Avrupa Kalkınma Günleri, 5-6 Haziran tarihleri arasında Brüksel’de

Haber resmi-25 kopyası 3

2006’dan bu yana Avrupa’nın lider kalkınma platformu olan Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Kalkınma Günleri (European Development Days), 7-8 Haziran 2018 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilecek.

Avrupa Kalkınma Günleri 2018 (EDD), her yıl kalkınma aktörleriyle özel sektör katılımcılarını dünyanın en acil sorunlarına yenilikçi çözümler yaratacak şekilde fikir ve deneyimleri paylaşmak üzere bir araya getiriyor. 8000 kişiyi bir araya getiren EDD, önemli bir ekolojik ayak izi ortaya çıkarıyor. Her bir oturum ve stand organizatörü aracılığıyla, seçilen dört proje arasından birine katkıda bulunulacak. EDD bu yıl, yaklaşık 9000 metrik tonluk emisyon azaltılmasına katkıda bulunacak olan projeleri büyük ölçüde finansal açıdan karşılayacak.

“Sürdürülebilir Kalkınmada Kadınlar Ön Planda: Koruma, Güçlendirme, Yatırım Yapma” ana başlığı altında EDD 2018 gündemi, günümüzde öncelikli olarak ortaya çıkan üç ana tema ile çerçevelenecek:

‘Kadınların Fiziksel ve Psikolojik Bütünlüğün Sağlanması’

‘Kadınların Ekonomik ve Sosyal Haklarının Teşvik Edilmesi, Güçlendirilmesi’

‘Kadın Sesinin ve Katılımının Güçlendirilmesi’

Bir dizi özel etkinlik bu yılki programı zenginleştirecek. Bu oturumlar arasında Lorenzo Natali Medya Ödülü ve AB-Afrika İş Forumu (EABF) Takip diyalogu yer alacak. Ek olarak, EDD 2018, bir kez daha Genç Liderler Programına ev sahipliği yapacak. Forumun üst düzey panellerinde konuşmaları ve yeni neslin taze bakış açılarını getirmeleri için gençlik temsilcilerini davet edecek. EDD 2018 Ekibi ve oturum organizatörleri, konulardan birinde uzmanlıklarını ve liderliklerini göstermiş olan dünya genelinden 16 genç seçti. Genç liderler, projelerini ve deneyimlerini paylaşmaları ayrıca hükümetlerin ve uluslararası kuruluşların delegasyonlarına katılmaları için Brüksel’e davet edilecek.

Dünyanın her yerinden katılımcılara açık olan etkinlik ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kaynak