AnasayfaOrtak Çalışma (Coworking)

Avrupa’nın en yeşil ortak çalışma alanı Lisbon’da

Avrupa’nın en yeşil ortak çalışma alanı Lisbon’da

Lisbon’daki “Second Home” adlı ortak çalışma alanı 1000’den fazla bitki türüyle Avrupa’nın en yeşil ortak çalışma alanını oluşturuyor.

Binden fazla ofisin yer aldığı Second Home, çalışma alanlarının dışında yeşillikler içerisindeki kültür ve dinlenme alanlarıyla özel ve çalışma hayatı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor.

İspanyol mimarlık şirketi SelgasCano, Lizbon’un en eski gıda pazarını bir çalışma mekanı haline getirmesiyle ortaya çıkan en yeşil ortak çalışma alanı hem havanın kalitesini hem de çalışma ortamının verimliliğini artırıyor.

20161206115415_dr8a2867

Yaklaşık 10 milyon vatandaşa sahip olan Portekiz, 2008’deki mali krizden önemli derecede etkilenmişti. Şimdilerde yeniden gelişmeye başlayan gün Portekiz, her geçen gün daha fazla yabancı yatırımcıyı cezbediyor. Second Home ise Lisboa’da hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen tüm girişimciler için farklı bir konseptte ortak çalışma alanı sağlıyor.

Second Home yeşile bürünmüş konseptiyle sürdürülebilir ofislerde yaratıcı işlerin çıkmasına olanak sağlıyor. 2014 yılından bu yana yaratıcı ve kültürel buluşmaların odak noktası haline gelen ortak çalışma alanın Londra’da da 3 ofisi bulunuyor.

Kurucuları Sam Aldenton ve Rohan Silva, ofislerin inşasında geri dönüştürülmüş ve sürdürülebilir malzemeleri kullanarak mekanı Avrupa’nın en yeşil alanlarından biri haline getirdi.

Ortak çalışma alanının zemin katında organik pazar yer alırken, birinci katında rahat bir  dinlenme ve sohbet ortamı için açık alan bulunuyor. Geleneksel klima sistemleri yerine, yenilikçi bir radyant ısıtma ve soğutma sistemi bulunan mekanda, çalışma alanları çok sayıda bitki türü sayesinde birbirinden ayrılıyor.

secondhome_lis_sca_8714-1

Bu sayede ortamdaki zararlı emisyonlar ve küçük toz parçacıkları azaltılarak rahat bir ortam yaratılıyor. Ayrıca bu yapı, ortamın doğal bir akustik izolasyona sahip olmasına da olanak sağlıyor. Second Home’un modern ofis anlayışı sayesinde kendinizi evinizde hissettirecek son derece rahat bir çalışma ortamı sunuluyor.

Kaynak