AnasayfaÇatışma Bölgeleri

Barış Süreçlerini Canlandırmak: Kolombiya, Filipinler ve Endonezya

Barış Süreçlerini Canlandırmak: Kolombiya, Filipinler ve Endonezya

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), Sabancı Üniversitesi ve Friedrich Ebert Stiftung Derneği tarafından ‘Barış Süreçlerini Canlandırmak: Kolombiya, Filipinler ve Endonezya’ konferansı 14-15 Ekim tarihlerinde Elite World İstanbul’da düzenlenecek.

Konferans, uzun yıllardır çatışmaların devam ettiği ülkelerde farklı aktörlerin devreye girmesiyle birlikte barışçıl yollardan problemlerin çözümünün ne şekillerde gerçekleştiğini gösterecektir. Konferansın ilk gününde Endonezya’daki barış süreci Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç.Dr. Evren Balta’nın moderatörlüğünde tartışılacaktır. İkinci oturumda ise Filipinler’deki barış süreci değerlendirilecektir. Günün son panelinde barış süreçlerini etkileyen faktörler masaya yatırılacaktır.

Konferansın 14 Ekim Cumartesi düzenlenecek dördüncü oturumunda Kolombiya’nın barış sürecini nasıl sağladığı anlatılacaktır. Beşinci oturumda ise Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinden Galip Ensarioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sezgin Tanrıkulu ve Halkların Demokratik Partisi’nden Mithat Sancar Türkiye özelindeki barış görüşmelerini değerlendireceklerdir.

Konferansın dili Türkçe ve İngilizcedir. Konferansa kayıt olmak için bariskonferansi2016@gmail.com adresine mail atılması gerekmektedir.

Konferans programı için tıklayınız.