AnasayfaYenilenebilir EnerjiÇevresel Kalkınma

Birleşik Arap Emirlikleri yeşil güce geçişte 192 milyar dolar tasarruf gördü

Birleşik Arap Emirlikleri yeşil güce geçişte 192 milyar dolar tasarruf gördü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yeşil enerjiye yarı yarıya geçişle, hem dünya hem de ekonomik maliyetler için çok daha tasarruflu ve sürdürülebilir bir yol izlenebileceğini öngörüyor.

Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei, Berlin’de düzenlenen bir konferansta, ülkesinin 2050 yılına kadar yenilenebilir enerji konusunda 150 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını belirtti ve sübvanse doğal gaza bağımlılığın aşamalı olarak hafifletileceğini söyledi. Temiz enerji kaynaklarına geçişin ülkenin 192 milyar dolar tasarruf etmesine yardımcı olacağını belirtti.

Al-Mazrouei, Birleşik Arap Emirlikleri’nin temiz enerji almak hedefine ulaşılmasıyla ilgili “yükseliş” olduğunu söyledi. Stratejiye bağlı kalmak “çevreyi kurtaracak ve aynı zamanda çok para kazandıracak” dedi.

Güneş enerjisi maliyetleri hızla düştüğü için, Körfez ve Ortadoğu ülkeleri, hali hazırda sıvı doğal gaz ile üretilen elektriğe güvenen güç stratejilerini yeniden değerlendiriyor. BAE, Bloomberg Yeni Enerji Finansmanı’na göre, sadece birkaç yıl önce sıfırdan başlamak üzere inanılmaz iddialı bir temiz enerji hedefi belirledi.

Eylül ayında, Çinli panel üreticisi JinkoSolar Holding ve Japon geliştirici Marubeni Corp, Abu Dabi’de bir güneş enerjisi tesisi için ihale kazandı. BAE’de 2007 yılından beri yaklaşık 1 milyar dolarlık şebeke tipi güneş enerjisi yatırımı yapıldı.

Al-Mazrouei, Ortadoğu ülkelerinin Ortadoğu’da verimsizliklerin endemik olduğu sübvansiyonlu gaz gücüne olan bağımlılıklarını kırmaları gerektiğini belirtti, “Açık çevrim santralı çok var; onlarla devam etmek mantıklı değil, verimliliği çok düşük” dedi.

kaynak.