AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

BM, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına hız kazandırmak üzere yeni bir küresel kampanya başlatıyor

BM, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına hız kazandırmak üzere yeni bir küresel kampanya başlatıyor

Eylül ayında New York’ta BM Genel Merkezinde yapılacak kritik Zirvesi öncesinde kamuoyu seferberliği başlatılıyor.

Birleşmiş Milletler 5 Temmuz’da, 2015 yılında dünya liderleri tarafından kabul edilen ve dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirmenin yol haritası olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) için yeni bir küresel iletişim kampanyası başlatıyor.  Kampanya, Eylül ayındaki kritik BM Zirvesi öncesinde iddialı yeni eylemler için bir acil çağrı yapılması, Küresel Amaçları sürdürülebilir kalkınma için bir plan olarak sergilemeyi ve küresel kamuoyunu ortak geleceğimiz için bu ortak gündem etrafında harekete geçirmeyi amaçlıyor.

SKA’lara erişilmesi için son tarih olarak belirlenen 2030’a yaklaşırken, SKA’ların vaatleri tehlike altında. On yıllardır ilk kez, iklim felaketleri, çatışmalar, ekonomik gerileme ve COVID-19’un süregelen etkilerinin bir araya gelmesiyle kalkınma alanındaki ilerleme tersine dönüyor. 

2023 SKA Zirvesi, dünya liderlerini 18-19 Eylül tarihlerinde New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde bir araya getirerek Amaçlara yönelik kolektif taahhütlerini ve kimseyi geride bırakmama sözünü bir kez daha teyit edecek. Zirve, dünyayı acilen SKA’lara ulaşma yoluna sokmak için belirleyici bir süreç olacak.

BM kampanyası, bugünden başlayarak dünya çapında platformlar ve ülkeler genelinde Amaçlar hakkındaki konuşmalara yeniden enerji vermeyi amaçlıyor.

BM Küresel İletişim Dairesi Kampanyalar Direktörü Nanette Braun, “Herkesi SKA’lar için bir araya getirmek istiyoruz” dedi. “Umudumuz hem karar alıcıların hem de vatandaşların bu konudaki konuşmalara katılmak ve yeni bir azim ve hırsla Amaçlara ulaşılmasına katkıda bulunmak için kampanyadan ilham almalarıdır” ifadesini kullandı.

SKA’ların renk çemberi logosundan yola çıkan kampanya, SKA’lar için ivme yaratmak, farkındalık oluşturmak ve toplumları harekete geçirmek amacıyla mesajlarında dinamik yeni bir görsel sistem kullanıyor.

Kampanyanın temel bileşenlerinden birini, BM’nin ActNow (çevre konusunda Harekete Geç) girişimi aracılığıyla 17 Hedefin tamamında SKA’lar konusunda harekete geçmeleri için bireylere çağrı yapılması oluşturuyor. Platform, toplu taşıma araçlarını kullanmaktan okullar için bağış toplamaya veya eşitlik için ses yükseltmeye kadar herkesin SKA’lardaki ilerlemeyi hızlandırmak ve herkes için daha sağlıklı bir dünyada daha iyi bir yaşam için atabileceği adımları listeliyor. 

Yüksek profilli influencer’lardan oluşan Destekçiler Grubu, kampanya kapsamında yapacakları çalışmalarla toplumlarının ve karar vericilerin SKA’lar konusunda acil olarak harekete geçmeleri gerektiğini vurgulayacak.

Kaynak: UN

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: