AnasayfaGenelKalkınma Gündemi

BM ve Dünya Bankası en muhtaç kesimlere yardım için yeni bir işbirliği başlatıyor

BM ve Dünya Bankası en muhtaç kesimlere yardım için yeni bir işbirliği başlatıyor

Birleşmiş Milletler ile Dünya Bankası arasında oluşturulan yeni işbirliği ile en muhtaç kesimlerde yoksullukla mücadele, refahın paylaşımı, gıda güvenliğinin desteklenmesi ve kriz bölgelerinde barışın sürdürülebilir olmasını sağlamak üzere çalışmalara ağırlık verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan ortak açıklamada, BM Genel Sekreteri António Guterres ile Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim arasında imzalanan anlaşma ile iki kuruluşun, dünya genelinde silahlı çatışmaların arttığı bir dönemde yoksullukla mücadele, yoksulluğa yol açan risklerin azaltılması ve en muhtaç kesimlere daha fazla yardım için işbirliklerini derinleştirilmelerinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, silahlı çatışmaların insanlara ve ekonomiye büyük bedeller ödettiği, uzun vadeli kalkınmayı ve yoksullukla mücadeleyi olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

İnsani yardım ihtiyaçlarının yüzde 80’inin silahlı çatışmalar nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor. BM tahminlerine göre 2017 yılında gerçekleştirilecek insani yardımlar için 22,1 milyar ABD Doları kaynağa ihtiyaç bulunuyor. Söz konusu rakamın beş yıl önce 9 milyar ABD Doları seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Yekililer bu durumun sürdürülemez olduğunu vurguluyor.