AnasayfaDezavantajlı GruplarKentler ve Yerel Kalkınma

Çekçekçiler Artık Kadrolu Birer Geri Dönüşümcü

Çekçekçiler Artık Kadrolu Birer Geri Dönüşümcü

Çekçekçiler, yani kağıt toplayıcılar, Sultangazi Belediyesi’nde Geri Dönüşüm Projesi’ne dahil edildi. Bu sayede, çekçekçiler istihdama katıldı, geri dönüşüme verilen önem de arttı.

İstanbul İli Sultangazi Belediyesi tarafından bir sosyal proje gerçekleştirildi. Belediye, “çekçekçi” veya “sokak toplayıcısı” olarak bilinen bir grup insanı ve yaptıkları işi geri dönüşüm projesi kapsamında istihdam alanına dahil etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Toplama-Ayırma Lisansı” almış bulunan bir geri dönüşüm firmasıyla anlaşan belediye, ilk etapta 87 sokak toplayıcısı ve 23 araç ile çalışmalarına başladı. Sokak toplayıcıları böylelikle, tek tip elbise ve GPS uyumlu hijyenik modern atık toplama araçları ile birlikte görev kartına kavuştu. Çalışanlara, iş elbiselerinin temiz ve düzgün olması, ambalaj atıklarının ise doğru ayrıştırılması hakkında eğitimler de verildi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, söz konusu grubun bu yeni uygulama kapsamında iş güvencesine erişmiş olduklarını ve düzenli periyotlarla sağlık kontrollerinden geçeceklerini açıkladı. Ayrıca, diğer ilçelere de bir örnek oluşturarak geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Her malzemenin değerli olduğunu ve hiçbir şeyin boşa gitmemesi gerektiğini ifade etti.

Sultangazi Belediyesi ayrıca, hurda depolarını ortadan kaldırma yolunda. Belediye, geri dönüşümü mobil toplama sisteminde sürdürme çalışmalarını sürdürüyor.