AnasayfaÇocukKentler ve Yerel Kalkınma

Çocuk Sokağı Yüz Güldürüyor

Çocuk Sokağı Yüz Güldürüyor

Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından, UNICEF, Lüleburgaz Belediyesi ve IKEA’nın katkılarıyla Çocuk Sokağı hayata geçirildi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesinde, Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından gündeme getirilen Çocuk Sokağı tamamlandı ve kamuya açıldı.

Çocuk Dostu Şehirler kapsamında, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu’nun (UNICEF) 2014 yılında başlattığı bu proje; Lüleburgaz Belediyesi,  mobilya mağazası IKEA ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi işbirliği ve finansman desteğiyle yürütüldü.

Projenin temel amacı; “Çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar ve programlar tasarlamak, çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak amacıyla kentsel alanlarda çocuk dostu mekanlar oluşturmak” oldu.

Lüleburgaz Yeni Mahalle Özbek 1. Sokak, yeni ismiyle “Çocuk Sokağı”, araç trafiğine kapatılarak çocukların güvenli bir alanda özgcocuk-sokagi-luleburgaz_idemaürce oyun oynamalarını sağlayacak şekilde düzenlendi.

Söz konusu sokakta çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynayabilecek, burada sergi ve gösterilere katılabilecekler.