AnasayfaEğitimÇocuk

Çocuklara Şehir Planlama Dersi Verdi

Çocuklara Şehir Planlama Dersi Verdi

Amerikalı bir şehir plancısı yuva öğrencilerine şehir planlamayı anlattı.

ABD’nin Florida eyaletinde şehir plancısı olan Pete Sullivan, kendi oğlunun da dahil olduğu yuva sınıfına şehir planlama mesleğini anlattı.

Sullivan; çocukların doktorlar, inşaatçılar, patronlar, mühendisler, pilotlar ve iş adamlarıyla ilgili kitaplar okuyup, videolar seyrettiklerini ancak şehir plancılarını tanımadıklarını açıkladı. Bu yüzden, kendi oğluna ve onun sınıf arkadaşlarına kendi mesleğini anlatmak üzere içerik araştırdı.

Çocukların komşunun ne olduğunu bildiklerini; bisiklet, tren, oyun parkı ve gökdelenleri sevdiklerini sevdiklerini; görseller ve kendi elleriyle yaptıkları işlere karşı daha dikkatli olduklarını farkeden Sullivan, dersi iki başlık altında organize etti: 1-Şehir planlama nedir? 2-Şehir plancısı ne yapar? Anlatım süresini ise 30 dakika ile sınırladı.

kolaj-poster-sehir-planlama_idema

Pete Sullivan, şehir plancısı olarak, “Toplumlara kendi gelecek vizyonunu tanımlamasına yardımcı oluyoruz, ardından bu vizyonu gerçekleştirmek için politikalar oluşturuyoruz” ve “Daha güzel alanlar oluşturmak üzere alan kullanımını düzenliyoruz” dedi.

Şehir, banliyö, kırsal alan ve yaban hayatın ne olduğunu, hazırladığı kolajlarla açıkça gösteren Sullivan, legoları kullanarak çocukların kendi şehirlerini kurmalarını istedi.

Ders sonunda Sullivan’ın dikkatini çeken en önemli konunun, çocukların şehir planlamaya gösterdikleri ilgi ve alakanın olduğunu belirtti. Ayrıca, çocukların bu işe girişmeye oldukça hevesli olduklarını gözlemledi.

Sullivan, şehir planlamanın ne olduğunu anlatmaya başlamak için yuva öğrencilerinin fazla küçük olmadıklarını özellikle vurguladı.