AnasayfaGıdaKalkınma Hedefleri

Didim Türkiye’nin İlk Vegan Dostu Kenti Oluyor

Didim Türkiye’nin İlk Vegan Dostu Kenti Oluyor

Didim Belediyesi, Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği işbirliği ile Türkiye’nin ilk vegan dostu kenti olmak için hazırlıklara başladı.

Vegan Dostu Kent Nedir?

Dünyada ilk kez resmi olarak Barcelona’nın ilan ettiği vegan dostu kent olmak, vegan kültürünü destekleyecek girişimlerde bulunmayı gerektiriyor. Vegan kültürünü tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı hedefleyen vegan dostu kent kapsamında kentler, kent sakinlerini etsiz öğünlerle beslenmeleri için destekliyor. Bu doğrultuda Barcelona, 2009 yılında et tüketiminin çevreye verdiği zaraaları görünür kılmak #MeetFreeMonday (#EtsizPazartesi) kampanyasını başlatmıştı.

Vegan dostu kent ayrıca kentin vegan ve vejeteryan sakinlerini ve ziyaretçilerini yaşam kültürlerini rahatça devam ettirebilecekleri kılavuzlar hazırlamakla yükümlü.

Bu kapsamda, Didim Belediyesi de Türkiye’nin ilk vegan dostu kenti olmak amacıyla Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği işbirliği hazırlıklara başladı. Belediye, 2017 yılının nisan ayında Türkiye’nin ilk Vegan Festivali’ni gerçekleştirecek.

*Görsel: Didim Belediyesi