AnasayfaOrtak Çalışma (Coworking)

Dijital göçebeler için Avrupa’daki en iyi 20 ortak yaşam ve çalışma alanı

Dijital göçebeler için Avrupa’daki en iyi 20 ortak yaşam ve çalışma alanı

Akıllı telefon şarjlarının hiç bitmediği ve e-postaların her zaman dolu olduğu bir dünya düşünün. Dijital göçebelik çağında yaşıyoruz bu yüzden de sahip olduğumuz gelişmiş teknolojilere evimizden ve çalışma ortamımızdan çok uzakta olsak bile İnternet aracılığıyla kolaylıkla erişebiliyoruz.

İşte bu yüzden iş ve ev ortamının bir arada olduğu daha esnek bir hayat sürdürme imkanı bulabileceğiniz Avrupa’daki en iyi 20 mekanı derledik.

Coliving.at

colivingAvusturya’da yer alan Coliving.at hem ortak yaşam hem de ortak çalışma alanıyla serbest çalışanları ve girişimcileri ağırlıyor. Toplamda 20 çalışanı bulunan ortak yaşam ve çalışma alanı Coliving.at, Grunwald, Uwe Allgauer, ve kendisi de tam anlamıyla dijital bir göçebe olan Matthias Zeitler tarafından kuruldu. Amaçları ortak çalışma alanıyla yaşam alanının bir olduğu mekan konseptini kırsal Avusturya’ya tanıtmak olan bu 3 girişimci şuana kadar bu yolda gayet başarılı bir şekilde ilerliyor.

Nest Copenhagen

nest kopenhagen

Danimarka’da bulunan Nest Copenhagen ise dört daireden oluşan ortak yaşam ve çalışma alanı. Bu alan 20’den fazla profesyonele ev sahipliği yapıyor. Çalışanlarının birlikte yaşadığı bu alanda dijital göçebeler iş hayatlarını yaşarken aynı zamanda yemek yemek, film izlemek gibi sosyal aktiviteleri de birlikte gerçekleştirme imkanı buluyor.

Casa Netural

casa neutralCasa Netural hem yaşam hem de çalışma alanının bir arada sunulduğu İtalya’nın farklı yerlerinde bulunan ve bu sayede dijital göçebelere daha rahat hareket ortamı sağlayan bir mekan. Güney İtalya’da Matera’da bulunan Casa Neutral, daha çok serbest veya uzaktan çalışanlarla girişimciler için çekici hale geliyor. Casa Netural, grup halinde çalışmaların yanında tatil ortamı da sunmasıyla kısa süreli konaklamalar için de uygun imkanlar sunuyor.

Southwest Collective

 southwestPortekiz, Algarve’de yer alan Southwest Collective, iş ve normal yaşamı eğlenceli bir biçimde birleştiren, insanlara birlikte öğrenme, deneyimle ve keşfetme imkanı sunan bir ortak yaşam ve ortak çalışma alanı. Haftada bir çekilişler düzenlenen bu ortamda çalışma ve birlikte yaşamanın geri kalan kısmı ise tatilden oluşuyor. Bu sayede dünyanın dört bir yanından gelen girişimciler birbirleriyle deneyimlerini ve bilgilerini paylaşma fırsatı buluyor.

Pura Vida Hub

pura-vida-hub-bucharest-14

Pura Vida Hub, Romanya, Bükreş’te bulunuyor ve ortak yaşam ve ortak çalışma alanının bir arada olması özelliğiyle bölgede türünün ilk örneği olarak yer alıyor. Mekanda tüm herkes için ortak kullanıma açık bir mutfak ve yüksek hızlı İnternet bağlantısı var. Pura Vida, ayrıca 7/24 açık olması özelliğiyle gece çalışmayı sevenler için iyi bir ortam sunuyor.

Coworking in the Sun

coworking1-1024x682

Kanarya Adaları’nda bulunan Coworking in the Sun, genel olarak ortak çalışma mekanı ve yaşam alanını bir arada bulunduran tatil konseptine en yakın mekan. Burada da çalışanlar için 3 adet oda ve bir ortak mutfak mevcut. Coworking in the Sun, çalışma ortamının yanı sıra gün içerisinde İspanyolca ve çevrim içi pazarlama dersleri de sunuyor.

Sende

sende-coworking-rural

İspanya, Galicia’da bulunan Sende ortak çalışma ve yaşam alanı, kendileri de dijital göçebe olan Edo ve Maria tarafından kurulmuş. Kuzey İspanya’da yaşamaya karar veren ikili, eski taş binaları restore ederek kendilerine hem yaşam hem de çalışma alanı kurmuşlar. Portekiz sınırında yer alan mekan, bisiklet, kamp ve yürüyüş için de ideal.

Sun and Co.

sun and coİspanya, Valensiya bölgesinde bulunan Sun ve Co. ortak çalışma ve ortak yaşam alanı 20’den fazla çalışma alanıyla hizmet sunuyor. 19. yüzyıldan kalma dört katlı bir binadan oluşan bu tesiste ortak yaşam için özel odaların yanı sıra organik meyve ve kahve üretme ve barbekü yapma gibi imkanlar da bulunuyor. Hızlı İnternet’i ve geniş çalışma alanlarıyla beyin fırtınası yapmak için çok ideal bir ortam.

The Entrepreneur House

enterpreneur

The Entrepreneur House, Barselona’da çalışmak ve yaşamak isteyen dijital göçebeler için kısa süreli bir programa (maksimum iki ay) sahip. Gelenlerin çevre ve iş dünyası hakkında ulaşacakları çeşitli imkanların yanı sıra İnternet, SIM kartı, vize yardımı ve atölye çalışmaları gibi imkanlar sunuluyor. 

Hub Fuerteventura Coworking & Hackspace

hub

İspanya’da bulunan bir diğer bir ortak yaşam ve çalışma alanı da Las Palmas’ta bulunan Hub Fuerteventura Coworking & Hackspace. Bu alan kod yazıcılara, tasarımcılara, uzaktan çalışanlara, bloggerlara, dijital göçebelere ve yerel profesyonellere tek bir alanda yaşama imkanı tanıyor. Yüksek hızda İnternet’i ve 7/24 çalışma alanı imkanıyla Hub Fuerteventura, bir çok farklı alanda atölye çalışması da sunuyor. 

bedndesk

bedndesk

Güneşli ortak çalışma ve yaşam alanlarından bir diğeri de Mallorca’da bedndesk. Her yaşam alanında çift kişilik yatak odası, çatısında teras ve bir mutfak bulunuyor. Ayrıca İnternet’in yanı sıra konut sakinlerine 3 boyutlu yazıcı, Skype odası, toplantı odası, ve mola odası gibi imkanlar sunuyor. Konforlu ve modern ofis tasarımıyla sakinlerine verimli bir ortak yaşam alanı sağlıyor.

Roam

roam

Roam, dünya çapında ortak yaşam alanlarından oluşan bir ağın ilk yerlerinden bir tanesi ve Madrid’de yer alıyor. Madrid’deki binası 1800’lü yıllardan bu yana varlığını sürüdürüyor ve bir zamanlar Vatikan tarafından kullanılmış. Roam’a ödeme yaptıktan sonra Londra, Buenos Aires, Miami ve Bali’deki hem ortak yaşam hem de ortak çalışma alanlarında zaman geçirebiliniyor. 

The Collective

collective

İngiltere’de yer alan The Collective ortak yaşam ve çalışma alanı eski moda fikirlerden yola çıkarak genç profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca şehrin pahalı ofis fiyatlarına da uygun fiyatlarıyla alternatif sunuyor. Oda temizliği dahil her şey içinde olan kira sistemiyle çalışan ortak yaşam alanı aynı zamanda sakinlerine bir çok alanda farklı etkinlikler sunuyor.

Sunny Office

sunny office

Katja Andes, soğuk kış günlerinden kaçmak için İber yarımadasında  Sunny Office ortak yaşam ve çalışma alanını kurdu. İspanya ve Almanya’da bulunan ortak yaşam ve çalışma alanları yıl boyunca sıcak atmosferiyle tüm Avrupa’dan gelen girişimcilere ev sahipliği yapıyor.

Surf Office

surfoffice

Gran Canaria, Lizbon ve Portekiz’de şubeleri bulunan Surf Office, girişimcileri kıyı şeridi boyunca toplamayı amaçlayan bir başka ortak yaşam alanı. Surf Office’i tercih eden şirketler arasında Yelp, Mozilla, Adobe, WordPress, Microsoft, Facebook ve Google gibi şirketler bulunuyor.

Hoffice

hoffice

Evde çalışma alanından doğan Hoffice, dijital göçebeler ve girişimciler için birlikte yaşarken çalışma fırsatı bulabilecekleri farklı bir atmosfer. Hoffice’in, Avrupa’da ve dünyanın bir çok yerinde şubeleri bulunuyor.

The Remote Experience

The-Remote-Experience-300x224

The Remote Experience, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Hırvatistan’a geziler düzenleyerek hem dinlenme hem de çalışma ortamı sunan bir çeşit çalışma ağı. Bu ağa katılan dijital göçebeler dört ay boyunca 30 kişiyle birlikte yaşama, çalışma ve seyahat etme imkanı buluyor. Her gidilen ülkede sınırsız Wi-Fi  ile üç yatak odası olan bir daire bulunuyor. The Remote Control tur boyunca Avrupa, Asya ve Latin Amerika duraklarına uğruyor.

Hacker Paradise

hacker

Hacker Paradise, hem çalışmak hem de seyahat etmek isteyenler için farklı bir fırsat sunan farklı bir ortak çalışma alanı. Dünya çapında girişimciler, tasarımcılar, geliştiriciler ve diğer profesyoneller Hacker Paradise sayesinde gezerken aynı zamanda çalışma imkanı buluyorlar. Seyahat süresince duraklarından biri de Portekiz’in ünlü Douro şarap bölgesinin başkenti olan Porto.

DNX Camp

DNX-ko-lanta-2

Dijital göçebeler için özel olarak tasarlanan DNX Camp, Yunanistan’ın Ege adası Lemnos da dahil olmak üzere dünyanın her yerinde uzun yıllardır uygulanan bir program. Kurucularının hepsi dijital göçebelerden oluşuyor. Üstelik dünyanın dört bir yanındaki diğer dijital göçebelerle de bağlantı kurma imkanı bulunuyor. Bu program süresince dijital göçebeler çeşitli atölye çalışmalarına ve grup etkinliklerine katılma imkanı buluyor.

Terminal 3 Work & Travel

O2T-workation-in-Romania-Transylvania

Terminal 3 Work & Travel, uzaktan çalışanlar için bir tatilden çok daha fazlası, çünkü bu yolculuk süresince çalışırken yeni arkadaşlıklar kurup yeni fırsatlar yakalamaya imkan sağlıyor. Terminal 3 Work & Travel, Almanya ve Macaristan da dahil olmak üzere altı ülkeye bir grup profesyonel gönderiyor. 

Kaynak