AnasayfaSosyal KalkınmaGöç ve Mülteciler

Discover Football Festivali Mültecileri Bir Araya Getiriyor

Discover Football Festivali Mültecileri Bir Araya Getiriyor

Discover Football Festivali 28 Ağustos – 5 Eylül tarihlerinde Berlin’de düzenlenecek.

“Discover Football Festivali 2016” 8 kadın futbol takımı ve yaklaşık 100 oyuncu, hakem , koç ve aktivistin bir araya gelerek Berlin’de 5. ‘si düzenlenen bir futbol turnuvası olarak duyurularına başladı. Program kapsamında birçok maç, yarışma, konser, dış saha aktivitesi ve münazara atölyesi düzenlenmesi planlanıyor.

Discover Football Festivali’nde kadınların bir araya gelerek dostluk kavramı içerisinde bir spor etkinliği düzenlenmesindeki ana fikir ise, küreselde kadınların ekonomik, sosyal ve politik yaşamdaki karşılaştığı zorluklar ve özellikle son yıllardaki mülteci hareketlerinde kadınların bakış açısının yansıtılması ve farkındalık oluşturulması olarak değerlendirilebilir. Etkinliğe başvuru için son tarih 15 Nisan olarak belirlendi. Etkinliğin önemli hedefleri arasında ayrıca; Suriye, Lübnan, Türkiye, Ürdün, Makedonya, Yunanistan, İtalya, Almanya ve Fransa gibi ülkeler arasındaki göç ve değişim sebebiyle kültürel entegrasyonun güçlendirmesi yer alıyor.

Festival kapsamında yapılacak olan atölyelerde ve toplantılarda sorulacak soruların; son yıllarda özellikle kadınların karşılaştığı sorunların spor ve futbol aracılığı ile üstesinden nasıl gelinebileceğine cevap araması bekleniyor. Özellikle kadınların, futbol takımları aracılığı ile mülteci kadın hakları için nasıl bir savunuculuk ve fırsat ortamı yaratılabileceğinin cevabı bu tartışmalarda öne çıkacak konuların başında geliyor.

Etkinlik Berlin’in Kreuzberg semtindeki Willy-Kressmann Stadyumu’nda gerçekleşecek. Etkinlik programında iki gün  koçlar arasında akran eğitim programı, dört gün futbol maçları-turnuva, kültürel programlar, paneller, kız futbol kampı gibi etkinlikler yer alacak.