AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

Dünyanın en akıllı 11 şirketi

Dünyanın en akıllı 11 şirketi

MIT Technology Review ABD ve Çin merkezli dünyanın en iyi teknoloji ve yapay zeka şirketlerini listeledi.  

Amazon, Google, Apple ve Facebook gibi büyük isimler tüm özelliklere sahipken, liste sadece gezegendeki en büyük ve en güçlü teknoloji şirketlerinin derlemesiyle sınırlı değil. Listede de daha küçük firmalarda yer alıyor.

MIT Technology Review, listenin editörlerinin mevcut teknoloji gelişimine dayanarak “hangi firmanın gelecekte baskın şirketler olacağı konusunda en iyi tahminini” temsil ettiğini belirtti.

İşte dünyanın en akıllı 11 teknoloji ve yapay zeka şirketi;

1.Nvidia: Görsel zeka-yapay zeka hesaplama şirketi olan Nvidia zamanla yaratım için bir aygıt, sanatsal ifade için bir araç, eğlence, keşif ve iletişim için bir platform haline geldi. Kaliforniya, Santa Clara merkezli şirket 90.9 milyar dolar değerinde.

2.SpaceX: Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ile Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek teknoloji şirketini kurdu. Neuralink isimli şirketinin temel hedefi, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kuracak bir arayüz oluşturmak. Kaliforniya, Hawthorne merkezli şirketin değeri 12 milyar dolar.

3.Amazon: Washington, Seattle merkezli bir e-ticaret ve bulut bilişim şirketi olan Amazon, 479.3 milyar dolar değerinde.

4. 23andMe: Kişilere DNA testi sunan ve böylelikle karşılaşmaları muhtemel hastalıkları önceden bildiren 23andMe 2006’dan beri sağlık ve teknolojiyi bir araya getirerek hastalara genel sağlık durumlarını ve genetik haritalarını sunuyor. Kaliforniya, Mountain View merkezli firmanın değeri 1.1 milyar dolar.

5.Alphabet: Google’ın tüm hizmetlerini tek bir çatı şirket altına toplama girişimidir. Kaliforniya, Mountain View merkezli firmanın değeri 673.9 milyar dolar.

6.iFlytek: Çin, Hefei merkezli şirket, 6,8 milyar dolar değerinde olan şirket, akıllı konuşma ve dil teknolojilerinin, yazılım ve çip ürünlerinin geliştirilmesine, konuşma bilgi servislerinin sağlanmasına ve e-devlet sistemlerinin entegrasyonuna adanmış ulusal bir yazılım şirketidir.

7.Kite Pharma: Kaliforniya, Santa Monica merkezli şirket, 5.7 milyar dolar değerinde olan şirket, klinik aşamalı biyo-farmasötik bir şirkettir. Şirket, kanser immünoterapi ürünlerinin kanser hücrelerini hedefleyip öldürmek için geliştirilmesi ve pazarlanması üzerine yoğunlaşmıştır.

8.Tencent: Çin, Shenzhen merkezli şirket 350 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en büyük oyun şirketidir. Çin’de internet katma değerli servislerin lider sağlayıcısıdır.

9.Regeneron: New York, Tarrytown merkezli şirket 55.5 milyar değeriyle dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Regeneron, ihtiyaç duyan hastalara yeni ilaçlar getirmek için bilimsel gücü kullanan önde gelen bir biyoteknoloji şirketidir.

10. Spark Therapeutics:  Spark Therapeutics, halka açık, geç klinik evre gen terapi firmasıdır. Filedelfiya , Pennsylvania merkezli şirketin değeri 1.9 milyar dolardır.

11. Face ++ : Face ++, yüz tanıma, OCR de dahil olmak üzere API’ler ve SDK’lerde lider, güvenilir ve ucuz bilgisayar görme teknolojisi sunar. Çin, Beijing merkezli şirketin değeri 1 milyar dolar.