AnasayfaYenilenebilir EnerjiTeknoloji

Elektrikli araçlar için yeni bir çağ başlıyor!

Elektrikli araçlar için yeni bir çağ başlıyor!

NEDO, Sharp ve Toyota; yüksek verimli güneş pilleri ile donatılmış elektrikli araçların test sürüşlerine kamuya açık yollarda başlayacak. Yeni test aracı, Temmuz ayı sonunda Japonya’da yola çıkacak. Farklı hava ve sürüş koşullarını test etmek için çeşitli bölgelerde denemeler yapılacak.

Test aracı güneş pili hücre dönüşüm verimliliğinin %34 oranında olduğu açıklandı. Kısacası mevcut ticari sürüme (%22.5) kıyasla çok daha yüksek bir verimlilik sağlıyor. Asıl olarak aracın hareket halindeyken sürüş aküsünü de şarj edebiliyor ve önemli bir mesafeyi telafi edebiliyor olması kayda değer bir farklılık yaratıyor. Üretilen gücün sistemi besleme şeklinin değişmesi de atılan çok büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yeni sistem, park halinde beklerken “her 24 saate karşılık 44,5 kilometre ek menzil” sağlayacak. Ayrıca, sürüş sistemine ve araçtaki yardımcı güç aküsüne de (klima, navigasyon ve daha fazlasını çalıştıran akü) 56,3 kilometrelik ek güç sağlayabilecek. Sadece “0,03 mm.” kalınlığında tasarlanmış güneş pilli hücre filmi kullanan araç mühendisleri, gövde bileşenlerinin etrafını kaplayan hücreler sayesinde mevcut üretim versiyonuna göre daha geniş bir yüzey alanına sahip olacak. Ek olarak, arka kapı ve kaput nispeten daha kolay kullanılacak. 

Kaynak