AnasayfaDezavantajlı GruplarAfetler

Engelli bireyler için afet kapsamında sivil toplum kurumları neler yapıyor?

Engelli bireyler için afet kapsamında sivil toplum kurumları neler yapıyor?

Eğitimde Görme Engelliler Derneği, derneğin de üyesi olduğu Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan paylaşımları görme engelliler için erişilebilir hale getirmek üzere bir sayfa oluşturdu. Sayfa yeni duyurular ulaştıkça güncellenecektir. Bu sayfanın görme engelli depremzedelere ve yakınlarına yaygınlaştırılması önemli olacaktır.

Görme engelliler için deprem acil sayfasına ulaşmak için tıklayın

Tohum Otizm Vakfı, depremden etkilenen otizmli çocuklar için eğitim ve teknoloji projesini başlattı. Proje kapsamında 2700 otistik çocuğa eğitim materyalleri, eğitici oyuncaklar ve teknolojik cihazlar ulaştırılacak.

Engelli Çocuk Hakları Ağı, depremin ilk gününden itibaren engelli çocuklara yönelik olarak çalışma yürütürken, sosyal medya hesaplarında hem çalışmalarını hem de gözlemlerini kamuoyu ile paylaştı. 

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği de deprem bölgesindeki işitme engelli kişilerin sorunları için kendilerine ulaşabileceğine dair destek çağrısı yaptı. Dernek, deprem bölgelerindeki işitme engelli kişiler için işitme cihazı, pil ve yedek parça desteği sağlayacağını duyurdu.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, görme engellilerin depremle ilgili acil duyuruları erişilebilir olarak takip edebilmesi için bir bilgilendirme sayfası oluşturdu.

Engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütleri de geçtiğimiz Pazar günü “Psikolojik İlk Yardım ve Afette Engelliler” başlığıyla bir buluşma gerçekleştirdi. Yayını buradan izleyebilirsiniz.

İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi, depremzede engelliler için çalışma yaptığını bildiren STÖ’leri ve çalışma alanlarını bir tweet dizisinde listeledi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: